Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Укртелеком" стане мобільним оператором, а Червоненко поговорив з олігархами

Субота, 26 березня 2005, 14:16
Міністр транспорту та зв'язку Євген Червоненко вважає, що "Укртелеком" має також стати мобільним оператором для підвищення привабливості компанії.

"Для підвищення конкурентоздатості "Укртелеком" має взяти мобільну ліцензію", - сказав Червоненко в коментарі журналістам.

Він додав, що "хоче зупинити галас навколо приватизації "Укртелекому" – в цьому році це зроблено не буде".

"Ми хочемо зробити його презентабельним, з високими показаниками", - сказав Червоненко і додав, що так само вважає і президент Ющенко. "У майбутньому я хочу зробити, щоб взагалі акції "Укртелекому" могли купувати всі громадяни".

Червоненко також сказав, що зупинив надання кредитів "Укртелекому" від двох міжнародних банків – 100 мільйонів від "Сітібанка" та 300 мільйонів облігацій від "Стандартбанка".

"Це було підозріло, бо ми знайшли кредиторську заборгованість "Укртелекому" точно на таку ж суму. Я нікого не звинувачую, але ці гроші могли бути заведені в "Укртелеком" і відразу виведені", - сказав Червоненко.

На питання про призначення голови Нацкомісії регулювання ринку зв'язку, Червоненко сказав, що бачить на цій посаді "людину, яка не буде представником великих компаній".

"Це не буде пролобійований представник", - сказав Червоненко. Таким чином він дав зрозуміти, що на цю посаду не буде призначений Станіслав Довгий - до нього з пропозицією призначити його на цю посаду зверталися з листом 30 організацій.

Як відомо, глава Нацкомісії регулювання ринку зв'язку призначається указом президента.

Щодо підвищення тарифів на вантажні перевезення, Червоненко сказав, що напередодні "відбулася зустріч з олігархами – не було тільки представників від "Інтерпайпу" та "СКМ".

"Я дав пропозицію з другого кварталу підвищувати тарифи на вантажні перевезення 30% або на 50%. Але вирішуватиме це не Червоненко, а Кабмін", - сказав він.

Українська правда

Читайте також:

Евгений Червоненко: Я заслужил орден "За заслуги" тем, что во время революции не пролилась кровь. Кучма в этот момент кивнул


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування