Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Киргизького президента виберуть у червні. Акаєв у Росії

Субота, 26 березня 2005, 15:49
Кремль підтверджує, що президенту Киргизії Аскару Акаєву було надано можливість прибути в Росію.

"Аскар Акаєв звернувся із проханням надати йому можливість прибути в Росію, і така можливість йому була надана", - заявили в прес-службі Кремля, відповідаючи на запитання про місцезнаходження Акаєва.

Раніше "Інтерфакс"з посиланням на інформовані джерела в Москві повідомив, що за неофіційним даними, Акаєв знаходиться в Росії.

"Акаєв прибув з Казахстану літаком минулої ночі", - сказало одне із джерел і додало, що Акаєв прибув у Москву. "На шляху з Казахстану до Москви літак Акаєва зробив проміжну посадку на Уралі", - уточнило джерело.

Офіційних підтверджень цієї інформації немає. У той же час в.о. президента республіки Курманбек Бакієв заявляє, що нова влада Киргизії дасть гарантії недоторканності Аскару Акаєву.

За словами Бакієва, є закон, що забезпечував гарантії недоторканності Акаєва як першого президента. "Ми повинні працювати в рамках цього закону. З моєї сторони ніяких намірів переслідувати Акаєва немає", - сказав Бакієв, слова якого приводить РІА "Новості".

Раніше в суботу прес-секретар Бакаєва заявила, що на в.о. президента готується замах. Перед початком прес-конференції Бакієва, вона вийшла до журналістів й оголосила, що брифінг переноситься через те, що надійшла інформація про підготовку замаху на в.о президента.

У свою чергу республіканський парламент Киргизії ухвалив рішення щодо проведення виборів президента Киргизії 26 червня.

За інформацією 5 каналу на Бішкек рухаються три тисячі прихильників Акаєва, яких очолює колишній міністр надзвичайних ситуацій Ахматалиев.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...