Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко підвищила тарифи на 50% і попросила не слухати "хвилю обурення" Пінчука-Ахметова

Субота, 26 березня 2005, 17:10
Кабінет міністрів ухвалив рішення про підвищення залізничних тарифів для промисловості на половину від попереднього рівня.

"Ми домовилися на другий квартал збільшити тарифи в середньому по країні на 50%. Для тих видів товарів, які при нових тарифах мають нерентабельну вартість, ми вводимо пом'якшувальний коефіціент", - сказала Тимошенко після засідання Кабміну.

Тимошенко "експертно" спрогнозувала, що такий коефіцієнт може бути введений для "зерна, енергетичного вугілля".

За її словами, підвищення тарифів "суттєво збільшить відрахування до бюджету і дозволить модернізувати рухомий склад "Укрзалізниці".

"На пасажирські перевезення підвищення не стосується плацкартних та купейних вагонів. В "СВ" для особливо заможних громадян ціни підвищено до рівня Росії", - сказала також вона.

Для пояснення ситуації з вантажними перевезеннями Тимошенко навела діаграму порівнянь цін: "Вартість перевезення на 500 км: в Росії одна тонна коштує 15,36 долари, в Україні - 6,81 долари".

За словами Тимошенко, цими низькими тарифами користувалися рентабельні підприємства галузі металургії, залізорудної та хімічної промисловості.

"В наслідок певних домовленостей на найвищому рівні були зроблено такі тарифи, що примушувала "Укрзалізницю" дотувати ці галузі. В результаті бюджет не отримував грошей, а "Укрзалізниця" опинялася у незадовільному стані", - сказала вона.

Тимошенко повідомила, що створено міжвідомчу комісію при уряді, яка займатиметься питаннями тарифів. "Ми будемо тримати руку на пульсі, щоб послуги "Укрзалізниці" не зруйнували виробничу діяльність".

Разом з Тимошенко на прес-конференції були присутні депутати Володимир Бойко та Костянтин Жеваго. Вона сказала, що "далеко не всі власники металургійних, хімічних чи залізорудних підприємств мають такий рівень свідомості, як пристуні".

Бойко сказав, що вони домовилися "відпрацювати другий квартал з підвищенням на 50%, і протягом місяців стане зрозуміло, як підвищення тарифів вплине на все". Він також додав, що діаграма, яку показувала Тимошенко, "не зовсім така".

Жеваго подякував уряд за те, що "вперше в історії відбувся важливий діалог по тарифах і що уряд виконав обіцянку про скасування неадекватних пільг".

Міністр транспорту та зв'язку Євген Червоненко сказав, що напередодні провів нараду з власниками підприємств металургії та гірничо-видобувної промисловості.

"Були попереджені всі – але на нараді не було представників "СКМ" і "Інтерпайпу", - сказав він. Як відомо, власниками цих холдингів є відповідно Ахметов і Пінчук.

Червоненко також закликав наводити їх аргументи на свою користь не підвищувати тарифи. "Користуючись, що ці люди є власниками телеканалів, я їх запрошую з олівцем і папіром приходити і давати відповідь".

Тимошенко у свою чергу попередила телеглядачів: "Коли підніматимуть таку хвилю обурення, щоб ви знали – "Укрзалізниця" не здатна жити, якщо ми не встановимо справедливість".

"Я не хочу, щоб реформи руйнувалися піар-заходами тих, хто наживався на тому, що "Укрзалізниця" руйнувалася", - додала Тимошенко.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:51
відеоЗеленський: Готуємо документи, які точно стануть новинами в найближчі тижні
22:44
В Естонії на 9 травня заборонили пов’язані з агресією РФ публічні зібрання і символіку
22:18
Близько половини із запущених РФ північнокорейських ракет вибухнули в повітрі – Костін
22:13
велоспортЯрослав Попович про перемогу його команди на 4 етапі Джиро: Всі відпрацювали на 100%
21:54
Уряд змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: хто зможе не платити
21:44
фотоНа війні в Україні загинули ще двоє грузинських добровольців
21:27
фото"Схеми": Заступник генпрокурора живе у будинку, який куплений в 6 разів дешевше за ринкову ціну
21:09
фото7 людей постраждали від російських обстрілів на Дніпропетровщині, серед них 6-річна дитина
21:01
OpenAI запускає інструмент для виявлення діпфейків на тлі скандалів з впливом ШІ-контенту на вибори
20:38
Польща підняла в повітря винищувачі через російський літак над Балтійським морем 
Усі новини...
Реклама: