Тимошенко хоче провести через конкурс тих, кого призначив Ющенко

Субота, 26 березня 2005, 18:01
Прем'єр Юлія Тимошенко збирається провести конкурси на управління 10-15 державними підприємствами.

Про це Тимошенко повідомила після засідання уряду в субоут, на якому, за її словами, було прийнято "остаточний варіант положення про проведення конкурсів" після зауважень Мінюсту.

"Буде визначено перелік з 10-15 підприємст, де буде проведено обкатку конкурсів, а потім всі керівники пройдуть процедуру, незалежно, призначені вони вже чи ні", - сказала Тимошенко.

За словами Тимошенко, їх перевірятимуть "на здатність дати прибуток". Як відомо, попри ініціативу Тимошенко, жоден конкурс на керівника держпідприємтв проведений не був – всі вони призначені указами президента.

Загалом, сказала Тимошенко, питання конкурсів "іде болісно".

"Ми звикли призначати без конкурсу, користуватися менеджментом для тіньових прибутків", - сказала вона.

Тимошенко також повідомила, що на Кабміні вони схвалили проект закону про нову процедуру проведення тендерів закупілі робот і послуг на держпідприємствах.

"Після перевірки, як робилися тендери, ми побачили, що такої вакханалії і крадіжок жодна країна не знає! Закуповували товари і послуги в 2-3-4 рази дорожче!"

"Нафтогаз", "Укрзалізниця, "Укртелеком" не рахували грошей і закупували дорожче в декілька разів. Якщо ми не наведемо порядок у цій галузі, у нас гроші витікатимуть широкою рікою", - додала вона.

За словами Тимошенко, вони пропонують, щоб про проведення тендеру йшло "широке повідомлення, допускаються на тендер всі без виключення".

"Друга вимога – буде абсолютно повний перелік, що хоче закупити підприємство".

"Третій етап тендеру – про проведення повідомляються депутати рад відповідного рівня. Якщо це "Нафтогаз", "Укрзалізниця" – то депутати Верховної Ради, якщо місцевого масштабу – то депутати місцевих рад", - сказала Тимошенко.

За її словами, "всі, хто може запропонувати послуги або товари, подає їх у конверті, який відкривається у присутності ЗМІ".

Якщо буде кілька однакових пропозицій, Тимошенко пропонує проводити аукціон для зменшення ціни. "Якщо при рівних результатах на тендері присутній вітчизняний виробник – то йому перевага".

"Я думаю, що не легко буде проходити цей закон через парламент. Тому ми звертатимося до президента, щоб він подав його як першочерговий, що не потребуватиме голосування за включення до порядку денного".

Говорячи про перебіг програми "Контрабанда - стоп", Тимошенко сказала, що "у нас в 3,5 рази зросли надходження від розмитнення ніж було минулого року".

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування