Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лікар, якого звільнили за піар проти Ющенка, знову розказує, що його не отруїли

Неділя, 27 березня 2005, 12:40
Колишній головний лікар австрійської клініки "Рудольфінергауз" Лотар Віке заявив, що його життя загрожували після того, як він висловив сумнів у тому, що Віктор Ющенко дійсно був отруєний.

Про це повідомляє британська газета Telegraph

Як повідомив газеті Віке, прихильники Ющенка чинили на його клініку сильний тиск. Вони вимагали, щоб лікар зробив висновок про отруєння ще до одержання достатніх доказів цього.

За словами Віке, перші два аналізи крові Ющенка не виявили доказів отруєння.

"Я безпосередньо в цьому брав участь, і можу сказати, що Інститут судової медицини у Відні не знайшов жодних слідів отруйних речовин у його крові", - сказав доктор.

Три дні через Віке одержав запит від президента наглядової ради "Рудольфінергауз", який просив переглянути висновок.

За словами колишнього головлікаря клініки, йому подзвонив невідомий, який говорив англійською з акцентом, представився як "друг з України" і сказав: "Стережіться. Ваше життя в небезпеці".

Після цього Віке і його родина були взяті під охорону поліції.

Раніше лікар Ющенка в австрійській лікарні "Рудольфінергауз" Микола Корпан повідомив, що клініка "Рудольфінергауз" звільнила Віке з посади головного лікаря, тому що той організував піар-кампанію із прес-релізом про те, що Ющенко не був отруєний.

"Його зняли з посади керівника клініки й скоротили із семи до двох років угоду з очолюваним ним інститутом радіології. І зараз стоїть питання про те, щоб скасувати й ці два роки", - додав Корпан.

Проблеми зі здоров'ям у Ющенка почалися на початку вересня 2004 року, коли він був ще кандидатом у президенти України. Він проходив лікування, а потім кілька обстежень у віденській клініці "Рудольфінергауз".

У грудні минулого року лікарі цього медзакладу заявили, що Ющенко був отруєний діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації.

5 вересня він зустрічався з керівництвом СБУ за вечерею на дачі першого заступника служби Володимира Сацюка (пізніше він був звільнений).

Після цієї зустрічі Ющенко відчув себе зле й 10 вересня був госпіталізований в "Рудольфінергауз".

31 січня Ющенко заявив, що знає походження діоксина, яким він був отруєний.

"Такий діоксин виробляється в чотирьох-п'ятьох військових лабораторіях Росії, Америки й низки інших країн. Наші спецслужби проінформували мене про те, як цей матеріал потрапив в Україну, але докази перебувають зараз у генерального прокурора, який згодом повинен дати відповідь на це питання", - сказав президент.
У лютому генпрокурор України Святослав Піскун побував із триденною поїздкою в Австрії разом із президентом. Там він зустрівся з медиками, які лікували Ющенка, а також представниками міністерства юстиції й прокуратури Австрії.

Інтерфакс-Україна


Читайте також:

Отруєння Ющенка підтвердила ще одна лабораторія


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування