Ющенко водив дружину Саакашвілі на вечорниці

Неділя, 27 березня 2005, 12:52
Президент України Віктор Ющенко і його дружина Катерина Ющенко відвідали фольклорне дійство "Вечорниці в піст".

Подія відбулася увечері 26 березня в Українському центрі народної культури "Музей Івана Гончара", що у Києві, повідомляє прес-служба президента.

Обов’язковою умовою для гостей і учасників вечорниць був етнічний одяг, тому родина президента була в гарних українських строях.

Разом із родиною Ющенків, які прийшли з доньками Христинкою, Софійкою і річним сином Тарасом, на вечорницях гостювали дружина Президента Грузії Сандра Саакашвілі, Грузії в Україні Грігол Катамадзе, дипломатичні представники інших країн, міністр культури Оксана Білозір, відомі українські митці, підприємці, меценати.

Подружжя Ющенків і гості вправлялися у розписі писанок, ліпленні з тіста "жайворонків" – весняного обрядового печива, ознайомилися з виставкою вишитих рушників та сорочок з різних регіонів України, послухали народної музики та пісень.

Ющенко, його дружина пані Катерина та гості з Грузії сфотографувалися разом на пам’ятку на тлі стилізованого українського пейзажу.

Музичну і пісенну програму вечорниць забезпечували фольклорні колективи "Володар", "Божичі", "Гуртоправці", "Буття", "Хрещатий яр".

"Пісні вечорниці" організували Музей Івана Гончара та етнічний фестиваль "Країна мрій" під керівництвом Олега Скрипки. Щорічно цей фестиваль відбувається за часткової підтримки Благодійного фонду "Україна 3000", наглядову раду якого очолює пані Катерина Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News