Міністр оборони перевіряє у себе 10 високопосадових крадіїв

Неділя, 27 березня 2005, 13:51
Міністр оборони Анатолій Гриценко 25 березня підписав накази, якими усунув від виконання службових обов'язків 10-х високопосадовців військового відомства на період проведення службових розслідувань.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міноборони.

Серед них цих посадовців:

- колишній головнокомандувач Військово-Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенант Ярослав Скалько, який знаходиться у розпорядженні міністра оборони України;

- командувач військ Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Григорій Педченко;

- начальник Головного управління логістики - заступник командувача сил підтримки ЗС України генерал-лейтенант Юрій Костін;

- заступник директора Департаменту утримання, реалізації та утилізації надлишкового військового майна Міноборони полковник Микола Обзор;

- перший заступник директора Департаменту утримання, реалізації та утилізації надлишкового військового майна Міноборони полковник Володимир Кирчатий;

- директор Департаменту озброєння Міноборони Михайло Мітрахович;

- директор Департаменту тилу Міноборони Віктор Колотов;

- директор Департаменту утримання, реалізації та утилізації надлишкового військового майна Міноборони Валерій Байков;

- директор Департаменту капітального будівництва та управління фондами Міноборони Сергій Веліжанський;

- перший заступник директора Департаменту тилу Міноборони Іван Кузнєцов.

Наказом міністра оборони створено спеціальну комісію на чолі із заступником міністра оборони, яка має провести розслідування діяльності зазначених керівників, пов'язаної з прийняттям ними рішень, що можуть спричинити або вже спричинили значні матеріальні та фінансові збитки державі.

Гриценко ухвалив таке рішення на підставі інформацій про численні грубі порушення нормативно-правових документів, багатомільйонні збитки, лобіювання окремими посадовцями інтересів приватних структур.

Відповідна інформація міститься в актах перевірки та оперативних повідомленнях Рахункової палати, СБУ, Генпрокуратури, Контрольно-ревізійного департаменту Міноборони, зверненнях народних депутатів України на адресу глави оборонного відомства.

Проведення об'єктивного розслідування з цих питань, переконаний Гриценко, можливе лише за умови відсторонення високопосадовців від виконання ними службових обов'язків на період розслідування.

Міністр нагадав, що після свого призначення запропонував керівникам, які не в ладах з професійною етикою і законом добровільно написати заяви про відставку, не чекаючи завершення перевірок, однак "далеко не всі адекватно сприйняли слова" Гриценка.

За його словами, окремі нечисті на руку генерали і чиновники й сьогодні продовжують протиправну діяльність, свідомо ідучи на порушення наказів і розпоряджень міністра оборони України, при цьому шукаючи підтримку корупційних схем поза межами військового відомства.

Грищенко обіцяє забезпечити "неупереджений об'єктивний аналіз отриманої інформації", уважно вивчити документи, заслухати кожного посадовця. "Я готовий вибачитися перед людиною, якщо її вина не буде підтверджена", - зазначив міністр.

Водночас, інформація про всі виявлені порушення буде передана до Генеральної прокуратури для відповідного реагування, підкреслив Гриценко.

UNIAN


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування