Литвин не отримував гарантій від Ющенка і відправляє поганих журналістів на помийку

Неділя, 27 березня 2005, 22:44
Голова Верховної Ради Володимир Литвин не отримував гарантій власної недоторканності від президента Ющенка.

Про це він заявив в ефірі каналу "Студія 1+1", відповідаючи на питання про свою роль у справі Гонгадзе.

"Ні в нас таких домовленостей не було і, я думаю, що це абсурдна постановка питання, вибачте, що я так вам скажу. Мені не потрібні жодні гарантії!", - зазначив Литвин.

"І я думаю, що в нас є закон і все відповідно закону повинно відбуватися. Якщо ви думаєте, що я діяв так, як я діяв під час листопада-грудня в обмін на якісь гарантії, то я думаю ви глибоко помиляєтеся і ви погано знаєте мене і, мабуть, погано знаєте політичні процеси в державі", - додав він.

На зауваження журналіста, що він лише передає слова Григорія Омельченка, Литвин порадив йому не плутати інформацію з плітками.

"Є інформація, і є плітки і не треба працювати деяким людям на помийці", - зазначив обурений голова парламенту.

В той же час, на питання про зустрічі у форматі чотирьох, де Кучма начебто намагався отримати гарантії, Литвин відповів, що зустрічі в такому форматі були не один раз.

"Мабуть, ідеться про зустріч, яка мала місце 28 листопада під час засідання РНБО. Тоді був присутній Віктор Ющенко, Леонід Кучма, Іван Плющ і я. Йшлося лише про те, як цивілізовано вийти з політичної кризи, яка склалася в Україні. І Геннадія Васильєва на цій зустрічі н було", - спростував Литвин слова Омельченка.

Як відомо, раніше Григорій Омельченко заявив, що не виключає, що між Ющенком і Кучмою існує домовленість про недоторканність, яка була досягнута на зустрічі чотирьох, під час якої Кучма нібито в обмін на гарантії змусив Васильєва подати у відставку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування