Литвин розповів про допит у генпрокуратурі. Але в нього амнезія на плівки Мельниченка

Неділя, 27 березня 2005, 22:52
Голова Верховної Ради Володимир Литвин заперечує, що будь-коли обговорював матеріали Георгія Гонгадзе з Кучмою.

Про це він заявив в ефірі каналу "Студія 1+1", відповідаючи на питання про свою роль у справі Гонгадзе.

Литвин також заперечив приписувані йому слова на плівках Мельниченка, де він радить Кучмі, щоб справою Гонгадзе займався Кравченко.

"Я таких слів не пам’ятаю, щоб я їх міг говорити", - зазначив Литвин.

"Я хочу сказати, що для мене ця проблема не існує! Вона існує очевидно у замовників і організаторів цієї акції, тому мені долучатися до тих людей, які слинять довкола цієї теми немає потреби. Я вже раз казав, що я до цього жодного відношення не маю і для мене ця проблема закрита!", - додав він.

Водночас Литвин зауважив, що "цілком очевидно, що боролися тоді і хочуть боротися зі мною зараз, тому що Литвин – це помітна політична фігура". "Але такими методами, так не діють", - додав він.

На питання, чи означає це, що він жодного разу не говорив з Кучмою про Гонгадзе, Литвин відповів: "У мене взагалі було багато важливіших тем, ніж займатися питаннями оцінки тієї чи іншої публікації того чи іншого журналіста".

Він також додав, що якби займався таким, то в нього не лишалося б часу на іншу роботу, як тільки "смакувати довкола тієї чи іншої оцінки, тої чи іншої репліки".

"Потрібно розібратися глибоко в мотивах, у причинах, чому це сталося, як це стало можливим і хто це робив. Хто замовляв, хто стимулював і хто ховає сьогодні кінці для того, щоб не була встановлена істина. Але я переконаний, що рано чи пізно правда дорогу проб'є"- додав Литвин.

На питання, про що йшлося на його допиті у Генпрокуратурі, Литвин зазначив, що йшлося про те, чи були такі розмови (як на плівках), хто інформував президента про резонансні публікації тощо.

Українська правда

Читайте також:

Литвин не бачить криміналу у своїх словах на плівках Мельниченка

ПІСКУН ДОПИТАВ ЛИТВИНА, КІВАЛОВА, ДЕРКАЧА І МЕДВЕДЧУКА

Янукович навіть приблизно не пам’ятає як казав Кучмі, що "судді подонки"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування