Литвин поговорив з Ющенком про свою "золоту акцію"

Понеділок, 28 березня 2005, 08:27
Голова Верховної Ради Володимир Литвин проводив перемовини з президентом Віктором Ющенком щодо участі Народної партії в коаліції з партією "Народний союз Наша Україна" на виборах.

Про це він розповів в ефірі каналу "1+1".

"В мене і вчора, і сьогодні були розмови з президентом якраз, окрім іншого, йшлося і про конфігурацію політичних сил у парламенті, оскільки вибори будуть відігравати не меншу роль, ніж президентські 2004", - зазначив Литвин.

За його словами, така коаліція "один з найперспективніших проектів", і "аналіз показує, що наявність цих трьох політичних сил на сьогодні дадуть більшість у парламенті".

"Очевидно, треба аналізувати, як розвиватимуться події у наступному і як це відіб’ється на ставленні до кожної політичної сили в регіонах і виходити на остаточне рішення. Я думаю, що консультації сьогодні ведуть усі політичні сили і, я думаю не варто, так активно приділяти увагу або акцентувати на тих перемовинах які сьогодні ведуться", - зауважив спікер.

Водночас Литвин висловив сумнів щодо того, що в парламенті вже створилася нова більшість, як про це після прийняття бюджету казали деякі політики, зокрема й прем’єр Юлія Тимошенко.

"Про надійність, про партнерство, особливо з початком парламентської кампанії, говорити просто нереально, сьогодні (під час ухвалення змін до бюджету) вони голосували за ті соціальні очікування, які є в суспільстві, і говорити про проукраїнську, проурядову, провладну більшість, я думаю, це просто утопія", - зазначив Литвин.

Він припустив, що надалі більшість буде тільки ситуативна і рішення "не будуть проходити так легко", а треба буде шукати нові аргументи для досягнення результативного голосування.

На питання про роль НАПУ як буферної фракції при ухваленні рішень Литвин відповів, що головне, "щоб фракція виконувала своє завдання".

"Фракція виконувала і виконує своє призначення. Завдяки фракція були прийняті в недалекому минулому доленосні рішення і приймаються зараз ті рішення, які конче потрібні державі. Тому я швидше говорив би про золоту акцію", - наголосив Литвин.

Говорячи про можливе збільшення фракції, Литвин відзначив, що чим ближче 31 березня 2006 року, тим жорсткіша буде боротьба за партійні місця. "Тому сьогодні штучно форсувати збільшення фракції мені не хочеться, хоча можна було довести її кількість до 50-70 осіб, але це не той шлях, головне зараз налагодити злагоджену роботу", - зауважив він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування