"Наша Україна" виграла вибори, незважаючи на адмінресурс Омельченка

Понеділок, 28 березня 2005, 11:24
Повторні вибори депутата Київської міської ради за виборчим округом №60 відбулися в українській столиці в неділю.

Перемогу одержав кандидат від "Нашої України", керівник Подільського штабу Віктора Ющенка на президентських виборах-2004 Петро Головатенко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Його головним суперником на виборах був заступник голови Київської міської адміністрації, начальник головного управління земельних ресурсів Анатолій Мухавіков, про підтримку якого заявив київський міський голова Олександр Омельченко, повідомляє прес-служба Головатенка.

За інформацією прес-служби, вибори пройшли без особливих порушень.

24 березня Подільський районний суд зняв з реєстрації кандидата в депутати Київради Головатенка на підставі заяви іншого кандидата - Віктора Сухотеріна.

У п'ятницю Головатенко оголосив безстрокове голодування на знак протесту проти "сваволі суду". 25 березня Подільський районний суд відновив Головатенка як кандидата у депутати.

Для участі в повторних виборах депутата Київської ради були зареєстровані 35 кандидатів.

Вибори депутата Київської міської ради в 60-му виборчому окрузі столиці проводяться замість Віктора Єрмака, який наприкінці 2004 року загинув в автокатастрофі.

До складу Київради входить 90 депутатів.

У п'ятницю депутати фракції "Наша Україна" зробили заяву із трибуни парламенту, що київська влада намагається простягнути в міськраду Мухавікова, який був замішаний у скандалі з роздачею землі в Пущі-Водиці. Організації, які стежили за виборами, також відзначали численні порушення й використання адмінресурсу з боку київської влади.

Читайте також:

Жовтогарячі пустоцвіти по-київськи: перші вибори після революції

Омельченко має піти


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування