Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Тягнибока поскаржилися Литвину. Табачник сказав Томенку, що він не пацан

Понеділок, 28 березня 2005, 11:53
Виконавчий директор Об'єднаної єврейської громади України Едуард Долинський заявляє про рішення звернутися до Генпрокуратури з вимогою порушити кримінальну справу проти депутата Олега Тягнибока з приводу розпалення міжнаціональної ворожнечі.

Так Долинський прокоментував підсумки зборів Об'єднаної єврейської громади, приводом для яких став виступ Тягнибока на "5 каналі", де він підтвердив, що в Івано-Франківську говорив про "тих, хто окупував Україну" - і перелічив їх, загинаючи пальці руки: "я говорив про росіян, я говорив про німців, я говорив про жидів..."

"Ми вирішили звернутися із заявою в Генпрокуратуру з вимогою порушити кримінальну справу проти Тягнибока з приводу розпалення міжнаціональної ворожнечі. Ми також звернемося до президента і, залежно від реакції влади, будемо планувати акції. Усе, що робить Тягнибок, на наш погляд - це провокації", - заявив Долинський, слова якого наводить газета "Сегодня".

Він також повідомив, що єврейські організації у вівторок у Києві планують провести антифашистський марш-маніфестацію.

Висловлення нардепа також викликали міжнародний скандал. Як повідомили в прес-службі посольства Ізраїлю в Україні, МЗС Ізраїлю закликав голову Верховної Ради Володимира Литвина вжити заходів стосовно парламентарія.

Сам же Тягнибок свою вину не визнає і з приводу можливих кримінальних справ заявив: "Уже на мене відкривали кримінальну справу за виступ у липні на горі Яворина, і ви знаєте, Івано-Франківська прокуратура його закрила. Експертиза виступу на горі Яворина довела, що в моєму автентичному виступі немає складу злочину".

"Хтось намагається нагнітати міжнаціональний скандал. Я не виступав, і ніколи не буду виступати проти нацменшин. Я просто захищаю українців. Я не антисеміт, і ніколи ним не був. Це чиєсь замовлення — створити проблему, а потім її вирішувати. Якщо проблема у слові "жид", то на Галичині всі так говорять, а я сам галичанин", - сказав він.

***

У той же час народний артист Ян Табачник заявляє, що не буде судитися з віце-прем'єром Миколою Томенком, і що земля, через яку виник конфлікт з Томенком, так і залишилася незайманою.

"Ситуація ніяк не розвивається. Він мовчить (Томенко), і я мовчу. У якомусь інтерв'ю він начебто б сказав, що його не так зрозуміли, він мав на увазі привілейованих артистів... У суд я подавати передумав. Ну навіщо? Я ж не пацан, не піарщик. Воно мені не потрібно", - сказав він.

"Ця історія й так отримала відгук у багатьох країнах. А зірку Давида я ношу постійно. У душі. Це особистий конфлікт. Нехай це залишається на його (Томенка) совісті", - сказав Табачник.

"Що ж стосується землі, то вона виділена за законом. Ніхто її поки не чіпає. Якби було не так, то вже відібрали б", - додав він.

"Українська правда"

Читайте також:

Ющенко змусить Тягнибока вибачитися за "москальско-жидовську" мафію

Навіщо потрібний Гельман, якщо є Тягнибок?

Табачник вимагає вибачень у Томенка. Той нагадує йому про щиру чарку за Януковича

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...