Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Родичі Кучми повністю продали "Київстар"

Понеділок, 28 березня 2005, 12:08
Холдинг "Альфа-телеком" збільшив до 100% свою частку в українській компанії "Сторм", яка володіє 43,49% акцій другого за величиною стільникового оператора на Україні "Київстар".

Про це заявив керуючий директор холдингу Павло Куликов в інтерв'ю українському виданню "Контракти", повідомляє C-news

При цьому "Альфа" викупила акції "Сторма", які належать людям, близьким до колишнього президента Леоніда Кучми.

Партнерами "Альфи" по "Сторму" вважалися родичі тепер уже екс-президента України Леоніда Кучми, зокрема, його дочка Олена Франчук і брат його дружини Юрій Туманов.

Тим самим холдинг підтвердив свій намір продовжувати розвивати "Київстар", і, можливо, об'єднати його з "Вимпелкомом".

У 2002 році "Альфа-банк" придбав 50,1% акцій компанії "Сторм". Через два роки "Альфа-груп" об'єднала всі свої телекомунікаційні активи, включаючи "Вимпелком" й "Київстар", у холдинг "Альфа-телеком".

"Ми хочемо розвивати "Київстар", причому робити це швидко й ефективно, — заявив Куликов. — Ми задоволені союзом з "Київcтаром" і тим, як він розвивався дотепер. Але ми бачимо його оператором № 1 в Україні".

"В Україні родючий ґрунт для застосування технологій лідерства, особливо в такій динамічній галузі, як телекомунікації", - додав він. Загальна сума інвестицій, які "Альфа" зробила в "Київстар", склала $350 млн.

Контрольний же пакет акцій "Київстару" (56,51% акцій) належить норвезькій компанії Telenor, яка, як і "Альфа", є акціонером "Вимпелкому" (їм належать по 26,6% й 32,9% голосуючих акцій відповідно).

Причому, на відміну від "Альфи", Telenor виступає проти об'єднання "Київстару" з "Вимпелкомом", оскільки в такому випадку він втратить контроль над українським оператором і не зможе консолідувати його показники у свою фінансову звітність.

У зв'язку із цим виникли альтернативні варіанти виходу "Вимпелкому" на український ринок — через покупку "Українських радіосистем" (торговельна марка Wellcom) або "Golden telecom — GSM".

Але дану угоду також може заблокувати Telenor, оскільки він не зацікавлений у появі нових сильних конкурентів у "Київстару".

Читайте також:

"Приват" продасть WellCom росіянам?


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування