Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка просять залишити собі повноваження

Понеділок, 28 березня 2005, 14:20
Низка громадських організацій рекомендує президенту Віктору Ющенку звернутися до Конституційного суду з поданням про визнання неконституційними зміни в Конституцію, прийняті 8 грудня 2004 року під час пакетного голосування.

Про це повідомив на прес-конференції в понеділок директор Інституту громадянського суспільства Анатолій Ткачук.

За його словами, це звернення підписали, зокрема, Центр політико-правових реформ, Харківська правозахисна група, Міжнародний центр економічних і політичних досліджень. Ткачук відзначив, що цей лист відкритий до підписання.

За його словами, у зверненні до президента громадські організації просять звернутися до Конституційного суду з проханням визнати неконституційним закон 2222 (номер державної реєстрації законопроекту 4180 про внесення змін до Конституції, ухваленого парламентом 8 грудня).

Ткачук підкреслив, що цей законопроект "одні проблеми, які сьогодні є в Конституції України, заміняє іншими". "Він суперечить європейському вектору України", - сказав він.

У свою чергу голова комітету з питань держбудівництва й місцевого самоврядування Анатолій Матвієнко відзначив, що йому відомо про ініціативу серед депутатів поставити під сумнів "законність, конституційність" рішення парламенту про внесення змін до Конституції.

"Але я знаю, що такі підписи збираються. Я особисто проти", - сказав Матвієнко, додавши, що він є прихильником послідовного впровадження в життя реформи.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування