Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Бушу доведеться звітувати Ющенку про смерть журналіста Процюка?

Понеділок, 28 березня 2005, 16:39
Батьки загиблого журналіста Тараса Процюка звернулися до президента Віктора Ющенка з проханням підняти тему загибелі їх сина під час візиту до США.

Про це йдеться у відкритому листі батьків до Ющенка, текст якого наводить Інститут масової інформації.

"Пане президенте, допоможіть нам, бо ми вже дуже старі і немічні і нам потрібна якась підтримка, щоб дожити до свого кінця. Одне нас дивує – разюча несправедливість у світі. Росія й Ізраїль захистили сотні своїх громадян, а Україна не може й одного. Будемо надіятися, що й Україна буде мати своє слово у світі", - йдеться у листі.

Батьки Процюка намагаються отримати компенсацію з американської сторони за смерть їх сина, проте заступник помічника держсекретаря США Стівен Пайфер в квітні 2004 повідомив, що Вашингтон прийняв рішення не надавати компенсацію сім'ї тележурналіста агентства "Рейтер" Процюка, який загинув в Іраку, внаслідок обстрілу готелю "Палестина".

Журналістські організації, у яких є очевидці цієї події, не погоджуються з висновками американської сторони і заявляють про необхідність детального розслідування цього інциденту.

В момент вбивства Тарас знаходився на балконі 15-го поверху готелю і знімав навколишні події. Неподалік підійшов американський танк і вистрелив з гармати по балкону, на якому працював Тарас.

"Розривом снаряду його рознесло майже на шматки. Постраждали й інші журналісти, які знаходилися в цьому номері готелю. Був убитий іспанський журналіст Хосе Кусо, були й поранені", - пишуть батьки журналіста.

"Отже, це не була випадковість, не збіг обставин, не нещасний випадок, а прицільне, навмисне вбивство журналіста", - зазначено в листі.

Батьки журналіста пригадують, що Ющенко був на похоронах Тараса та надав їм "значну матеріальну допомогу, призначивши нашій родині стипендію із міжнародного Фонду Віктора Ющенка".

"Це нам допомогло нормально прожити найтяжчий перший рік після смерті сина. За це ми вам безмежно вдячні. Зараз, незважаючи на важке життя і велике горе, ми безмежно щасливі від того, що дожили до того часу, що нашою державою керують чесні і віддані українці. Дай вам Боже здоров'я, розуму і сили", - йдеться у листі.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування