Справу Чорновола поновлять лише після висновку

Понеділок, 28 березня 2005, 17:09
Генпрокуратура України ухвалить рішення щодо доцільності поновлення слідства за фактом загибелі в 1999 році лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола тільки після ретельного вивчення матеріалів справи.

"Матеріали зараз знаходяться у Генпрокуратурі на вивченні. Ми їх ретельно вивчаємо", - сказав у понеділок керівник прес-служби відомства В'ячеслав Астапов.

Він відзначив, що "тільки після вивчення буде сформовано висновок і прийнято відповідне рішення".

Раніше лідер НРУ, міністр закордонних справ України Борис Тарасюк заявив про те, що МВС і Генпрокуратура відновлять слідство за фактом загибелі Чорновола. Він також відзначив, що в нього є запевнення міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка про поновлення справи.

Чорновіл загинув 25 березня 1999 року в автокатастрофі в Київській області під Борисполем. Автомобіль, у якому лідер Руху повертався з Кіровограда, на великій швидкості врізався у вантажівку із причепом, що розверталася.

Ряд політиків заявили про можливість того, що вантажівка на нічній трасі з'явився не випадково. Слідство встановило, що причиною загибелі Чорновола став нещасний випадок.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News