ПОРА поскаржиться на Зварича, щоб брати участь у виборах 2006

Понеділок, 28 березня 2005, 18:42
Активісти громадянської кампанії "Пора" подають у суд скаргу на Міністерство юстиції у зв'язку з надмірною затримкою реєстрації однойменної партії.

Про це в понеділок заявив на прес-конференції в Києві один з активістів "Пори" Валерій Боровик, відзначивши, що скаргу в Печерський місцевий суд Києва вони планують подати в цей же день.

За словами Боровика, після установчого з'їзду партії 24 жовтня від Мін'юсту дотепер немає ніяких повідомлень.

Він сказав, що на минулому тижні активісти "Пори" зустрічалися з міністром юстиції Романом Зваричем і досягли домовленості про більш прозорий механізм перевірки підписів - передбачалося, що їх будуть перевіряти при контролі активістів "Пори".

"Незважаючи на це, ми однаково подамо скаргу в суд, щоб здійснити контроль за цими домовленостями, а також, щоб залишити можливість зареєструвати партію до 26 числа (квітня) і не втратити можливість участі в парламентських виборах", - сказав Боровик, сподіваючись, що через кілька днів проблема буде вирішена.

Відповідаючи на питання журналістів, Боровик відзначив, що активісти "Пори" не виключають можливості, що проблеми з реєстрацією партії виникли через небажання її членів вступити до складу партії "Народний союз "Наша Україна".

Як відзначив активіст "Пори" Сергій Євтушенко, такі пропозиції від НСНУ надходили, однак за рішенням координаційної ради "Пори" вони вирішили організувати окрему партію.

Боровик також відзначив, що "Пора" має намір у будь-якому разі брати участь у парламентських виборах, розраховуючи одержати не менше 3,5% голосів.

У той же час Комітет виборців України допускає, що Мін'юст законно відмовив у реєстрації партії "Пора".

На прес-конференції в понеділок голова правління КВУ Ігор Попов відзначив, що документи, які були подані партією "Пора" для реєстрації в Мін'юст, "базувалися на рішенні з'їзду, якого ніхто не бачив".

Прес-секретар КВУ Олександр Черненко нагадав, що "на з'їзді "Пори", який рекламувався як установчий, було сказано, що документи на реєстрацію партії подано місяць назад, а дійсного установчого з'їзду ніхто не бачив".

Разом з тим Черненко вважає, що для того, щоб зрозуміти, наскільки законно було рішення про відмову в реєстрації, необхідно "бачити й відмову, і самі документи".

КВУ також вважає, що великий інтерес до питання про відмову в реєстрації "Пори" також обумовлений і недостатньою прозорістю роботи самого Мін'юсту. Зокрема, Міністерство могло б для зняття напруги публічно оприлюднити підстави для відмови.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News