Порошенко просить СБУ перевіряти телефонні вказівки від нього

Понеділок, 28 березня 2005, 18:46
Секретар Ради національної безпеки й оборони України Петро Порошенко закликає представників правоохоронних органів і СБУ в регіонах уважніше ставитися до телефонних прохань від його імені.

"Уже відомі випадки, коли в регіональні підрозділи правоохоронних органів і СБУ дзвонили невідомі і, називаючись помічниками або прес-секретарями Петра Порошенка, наполягали на рішенні тих чи інших питань", - сказав секретар РНБО кореспондентові агентства Інтерфакс-Україна у понеділок.

Проблема використання "телефонного права" залишається як ніколи актуальною відзначив Порошенко, підкресливши, що влада повинна демонструвати публічність, відкритість і прозорість своєї роботи. "Ми повинні зробити все, щоб "телефонне право" перестало існувати взагалі", сказав секретар РНБО.

За словами Порошенка, також необхідно "кардинальним чином змінити й відносини усередині вертикалі виконавчої влади".

"З таким явищем як "телефонне право", ми повинні боротися найжорсткішим чином. Мені б хотілося, щоб всі раз і назавжди зрозуміли - час, коли чиновники, упевнені у власній безкарності, вирішували особисті питання одним чи двома телефонними дзвінками безповоротно відійшов. І ми зробимо все, щоб "телефонне право" перестало існувати як таке", - підкреслив секретар РНБО.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування