Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Повноваження Порошенка хочуть оскаржити есдекі, комуністи та Регіони

Понеділок, 28 березня 2005, 19:14
У Конституційному суді знаходяться на розгляді два подання про конституційність указу президента Віктора Ющенка" від 8 лютого, яким розширюються повноваження РНБО і його керівника.

Як повідомив керівник прес-служби КС Володимир Шляпошніков, 16 березня надійшло подання 50 депутатів про конституційність низки положень даного указу.

Уповноваженими представниками цієї групи депутатів є есдеки Володимир Заєць, Михайло Добкін і Нестор Шуфрич. Під документом також є підписи представників фракції "Регіони України" і ряду позафракційних депутатів.

17 березня до КС надійшло ще одне подання про законність указу в цілому за підписами 51 депутата, уповноваженими представниками яких визначені комуністи Георгій Крючков і Василь Сиренко.

Обидва подання знаходяться у стадії попереднього вивчення, як і законопроект про внесення змін до Конституції №3207-1, що стосується розширення прав місцевого самоврядування.

Шляпошніков відзначив, що на сьогоднішній день у КC "обмежені можливості" для роботи у зв'язку з тим, що дотепер не заповнені 4 вакансії суддів. Він нагадав, що засідання КС може проводитися, якщо на ньому присутні не менше 12 суддів, а для прийняття рішень необхідно, щоб за нього проголосувало не менш 10-ти суддів.

За словами прес-секретаря, двоє суддів з 14-ти на даний момент хворіють, що ускладнює роботу Суду. Разом з тим, КС продовжує роботу, і на поточному тижні будуть оголошені рішення за двома справами, додав він.

Тим часом, спікер Верховної Ради Володимир Литвин висловив думку, що в парламенті "будуть гальмуватися пропозиції по суддях" Конституційного суду.

На думку спікера, затримувати ситуацію з обранням нових членів КС вигідно, зокрема, депутатам, що голосували за політреформу, оскільки не виключено, що супротивники реформи звернуться до КС із поданням про конституційність змін до Основного закону.

Так у понеділок до Ющенка звернулися деякі громадські організації з рекомендацією звернутися до КС із поданням про визнання неконституційними зміни в Конституцію, прийняті 8 грудня 2004 року.

У свою чергу, секретар РНБО Порошенко раніше заявляв, що не складе із себе депутатські повноваження, поки суд не прийме рішення щодо законності президентського указу.

"Інтерфакс-Україна"*http:

Читайте також:

Ющенко просять залишити собі повноваження

Порошенко говорить, що діє законно. Згадавши свою освіту, добуту в Ківалова

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування