Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварич або зареєструє ПОРУ, або поведе до Піскуна

Понеділок, 28 березня 2005, 21:56
Міністр юстиції Роман Зварич заявляє, що застосував найбільш ліберальний режим до реєстрації партії ПОРА.

Про це він заявив в ефірі телеканалу 5 канал в понеділок ввечері.

"Перше ми дали можливість ініціаторам створення партії ПОРА виправити помилки, які містилися навіть в статутних документах, в деяких аспектах навіть були протиріччя з Конституцією України. З статутними документами зараз все нормально. Але в підписних листах – далеко ненормальна ситуація", - сказав він

"Щодо ПОРИ, певно, найбільш ліберальний режим застосували, тому що як правило в інших партіях, які подають підписні листи, ми перевіряємо близько 2 тисяч підписів", - додав він.

Він повідомив, що з усіх підписних списків ПОРИ було перевірено 1053 підписів громадян." З тих 1053 всього на всього 338 осіб підтвердили, що підписували такий лист. 352 особи заперечили, що це їхній підпис. Це вперше такий випадок", - зазначив Зварич.

Він також навів приклад, що найбільш прискіпливо він ставився до єдиної партії – "Народного союзу Наша Україна", членом якої він є. Він розповів, що дав пряме доручення прискіпливо проаналізувати 5,5 тисяч підписів. З цієї кількості лише 12 осіб не підтвердили свого підпису.

Зварич також повідомив, що була домовленість із представниками ПОРИ провести повторну перевірку. "Ми дійшли домовленості … ми готові провести перевірку цих листів. Ініціатори створення партії ПОРА вважають, що були якісь політичні махінації. Ми їм запропонували щоб вони самі прийшли, вибрали самі з того пакету підписні листи, які вони хочуть перевірити", - розповів Зварич і додав, що це мають бути десь 2 тисячі підписів.

"Я заявив, що у випадку, якщо підтверджуються 2/3 підписів, тобто десь 1,2 тис, то ми готові зареєструвати цю партію. Натомість, якщо підписи не підтверджуються, або підтверджують факти, що ці підписи були фальсифіковані, тоді я запропонував, що ми разом з ініціаторами партії йдемо до генпрокурора, заявляємо про можливий склад злочину, який міститься в самих офіційних документах, які були подані до Міністерства юстиції", - повідомив він.

Він зазначив, що чекав на представників ПОРИ вже в понеділок, але ніхто не прийшов. "Я готовий чекати, скільки треба", - додав він.

На питання про скаргу, яку ПОРА збиралася подати до Печерського суду, він сказав: "Я чув, що вони подали скаргу – це була моя пропозиція, щоб вони подали цю скаргу".

Зараз за словами Зварича, зареєстровано 126 партій. ПОРА може стати 127 партією.

"Українська правда"

Читайте також:

ПОРА поскаржиться на Зварича, щоб брати участь у виборах 2006

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування