ЛЮДИ В УРЯДІ ТИМОШЕНКО ЛОБІЮЮТЬ КОРУМПОВАНІ СХЕМИ - Зварич

Понеділок, 28 березня 2005, 22:08
Окремі члени уряду лобіюють інтереси "абсолютно корумпованих бізнес-структур", заявляє міністр юстиції Роман Зварич.

У понеділок в ефірі 5 каналу він повідомив, що це в першу чергу відбувається в нафтопереробній сфері.

"Мене дуже сильно зацікавило те, що відбувається в нафтопереробній сфері. Коли існують приховані схеми, щоб можна було фактично двічі повертати собі ПДВ, і коли окремі заводи займаються такими схемами і махінаціями протягом довгих років", сказав Зварич.

У відповідь на запитання ведучого, про яких саме членів уряду йдеться, міністр відзначив, що "не хотів би зараз називати прізвища", оскільки це питання перебуває "у компетенції Генпрокурора".

"У мене немає конкретних фактів, що є склад злочину, але якщо це триватиме й далі, то ми будемо піднімати це питання на рівні Генпрокурора", додав Зварич.

Він знову підтвердив свою позицію про необхідність скасування постанови уряду про заборону на реекспорт нафти, заявивши, що Кабмін не повинен втручатися у зовнішньоекономічну діяльність підприємств.

"Ця позиція принципова і я не відмовляюся від своїх слів", сказав Зварич.

"Більше того, якщо принципові позиції не будуть враховані, якщо Кабінет міністрів продовжуватиме незаконне свавілля, ухвалювати рішення, що порушують Конституцію і виходять за рамки законодавства, я не бачу причини для існування міністерства (юстиції - УП)", заявив Зварич.

Він підкреслив, що його заява - "не ультиматум, а чітка позиція".

Міністр нагадав, що поки це рішення уряду в силі, але має бути скасоване. За його словами, Мін'юст готовий розробити постанову про скасування рішення уряду. Він не виключив, що рішення про заборону на реекспорт може бути скасоване вже на засіданні Кабміну в середу.

Зварич також не погодився, що його намір подати у відставку міг бути розцінений як очевидне лобіювання інтересів його дружини, компанія якої займається реекспортом нафти.

"Для мене це не було очевидним - я ніколи навіть не думав такими категоріями. Є чіткий правовий висновок, і я звичайно мушу або підтримати його або заперечити його. Я не бачу ніяких підстав, щоб не підтримати правовий висновок, що мені ліг на стіл з боку моїх співробітників", сказав міністр юстиції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування