Ющенко не хоче віддавати повноваження бандитам

Вівторок, 29 березня 2005, 10:52
Президент Віктор Ющенко заявляє, що готовий до перерозподілу своїх повноважень після введення в дію політичної реформи.

Про це він заявив в інтерв'ю журналу "Профіль", розміщеному на сайті президента.

"Готовий! Цікавить тільки одне - щоб ті баланси в організації влади, які необхідні Україні, були дотримані. Я не хочу, щоб демократичний інструментарій, який ми завоювали на Майдані, опосередковано міг бути переданий групі бандитів, що ще впливають на галузі влади...", - сказав Ющенко.

На його думку, парламент не в змозі прийняти повноваження. "Повноваження або зміни певного статусу треба передавати під дії, а не під збіг обставин, які ми маємо сьогодні або мали рік назад", - сказав він.

"Я не критикую парламент. Але коли ми говоримо про законодавчий орган, то багато процесів, які протікали в ньому ще 4-5 місяців тому, не влаштовували мільйони людей", - сказав Ющенко.

"Я маю на увазі чистоту, моральність і так далі. Чи здатен цей інститут прийняти новий політичний інструментарій? Звичайно, ні. Тоді давайте ці повноваження передавати під ту динаміку змін, яка має відбутися в парламенті", - пояснив президент.

Відповідно до прийнятої політреформи, широкі повноваження парламент має отримати з 1 вересня 2005 року, якщо будуть прийняті поправки в Конституцію з питань місцевого самоврядування. Якщо ж ці поправки прийняті не будуть, зміни в Конституцію повинні набутити чинності з 1 січня 2006 року.

У той же час, на думку деяких експертів, політреформа може набутити чинності після проведення парламентських виборів 26 березня 2006 року.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News