Ющенко відмінив рішення Тимошенко, через яке хотів звільнитися Зварич?

Вівторок, 29 березня 2005, 11:17
За даними міністерства юстиції президент Віктор Ющенко підписав указ про незаконність розпорядження Кабміну про реекспорт нафти, але він досі не оприлюднений.

Про це на прес-конференції повідомив міністр юстиції Роман Зварич.

За його словами, мін'юст наполягає на незаконності відповідного акту Кабміну і подав три тижні тому відповідний проект указу президенту. "Наскільки ми знаємо, такий указ підписано, але не оприлюднено, що викликає певне здивування. Зараз ми будемо знову ставити це питання перед Кабінетом міністрів", - додав міністр.

На запитання, що робитиме Зварич, якщо рішення не оприлюднять, він закликав журналістів не поспішати.

"Я не буду говорити, якими будуть мої дії, якщо цей указ не оприлюднять. Я можу лише сказати, що ми говорили з президентом на цю тему не раз, і мені здається, що ще далеко не запізно, щоб Кабінет міністрів виправив свою помилку. Я би не хотів перескакувати себе і казати, що я робитиму, якщо цього не станеться", - зазначив Зварич.

"Я подавав заяву про відставку не тому, що правова позиція в міністерстві не підтримувалися, а тому що мене почали шантажувати закидами, що міністр юстиції пише такі правові висновки, які вигідні його дружині. Ніхто не коментує, що висновок відповідає букві закону. Тому я тоді вирішив, щоб припинити ці грубі шантажі подати у відставку", - пояснив він своє попереднє рішення.

Він висловив здивування, що коли мін'юст ухвалює правове рішення, то міністра звинувачують в лобіюванні інтересів дружини, але коли ухвалюється рішення Кабміном, яке іде "на користь потужних нафтопереробних заводів, ніхто не говорить, що окремі урядовці лобіюють інтереси певних структур".

При цьому міністр не захотів назвати їх імена.

Зварич також повідомив, що зараз мін'юст, "за його особистим проханням", проводить перевірку дій законності операцій навколо НПЗ "Галичина", свіввласником якої є Ігор Єремєєв.

За словами міністра, мова йде не про "приватизацію об’єкта, а про виконання інвестиційних зобов’язань". "Мова йде про Єремєєва. Вони мали вкласти 8 мільйонів доларів, але я щось не бачу цих грошей", - зазначив міністр.

Міністр також нагадав, що в цьому зв’язку раніше були позови Фонду держмайна, але потім "питання заглохло".

Як відомо, Зварич написав у лютому заяву про відставку, оскільки не підтримав рішення про заборону реекспорту нафти. Дехто в уряді пов'язував це з інтересами дружини Зварича, яка залучена в проект реекспорту нафти. Водночас інша сторона звинуватила Кабмін в лобіюванні інтересів лідера фракції Народної партії Ігоря Єремєєва, який начебто хотів, щоб ця нафта пройшла через його завод.

"Українська правда"

Читайте також:

ЛЮДИ В УРЯДІ ТИМОШЕНКО ЛОБІЮЮТЬ КОРУМПОВАНІ СХЕМИ – Зварич

Чому йде Зварич?


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News