Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко відчуває себе за склом

Вівторок, 29 березня 2005, 11:22
Президент Віктор Ющенко найбільшим розчаруванням перших ста днів після помаранчевої революції назвав процес призначення кадрів.

Про це він сказав в інтерв'ю журналу "Профіль", текст якого розміщений на сайті Віктора Ющенка.

"На жаль, сьогодні є області, з яких взагалі не подано пропозицій щодо призначень на рівні райадміністрацій. Я думав, що під час "помаранчевої революції" зв'язки між політичними партіями-союзниками будуть міцніти внизу, у регіонах, так само, як і нагорі", - сказав Ющенко.

"Я очікував більшого об'єднання, взаєморозуміння, доповнення. Хотілося б, щоб люди зближалися швидше. Тому сам процес призначення кадрів викликав найбільші розчарування", - відзначив президент.

Він також розповів, що найбільшою спокусою, пов'язаною з посадою президента України, є перше враження, "що від тебе, від найменшого руху твого перста все залежить". "Але це - ілюзія", - сказав Ющенко.

На його думку, президент не може дозволити собі дуже багато чого з того, "що може дозволити собі просто вільна людина".

"Існує родина - вона стає публічною, все особисте життя видне через прозоре скло всім, кого воно цікавить. І друге - сам живу, як в акваріумі. Увесь час доводиться пам'ятати, що кожний має право подивитися на тебе повністю, що ти завжди, весь час маєш говорити правду і тільки правду..." - сказав Ющенко.

Він також розповів, що йому "по-людськи важко примиряти ветеранів Великої Вітчизняної війни, важко говорити про мир між конфесіями, тому що вважаю, що це цілком особиста справа кожного - нехай кожний знайде свою дорогу до Бога".

На питання про те, що змінив у ньому Майдан, президент відповів, що він "ще більше став відчувати себе українцем і патріотом".

"Дух Майдану - це окремий елемент гордості за свій народ і за себе... Я ствердився у тому, що потрібно діяти на благо людей, в ім'я людей - і це не риторика, це рутинна робота. Це рішення мільйонів маленьких проблем конкретних людей", - сказав Ющенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування