Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко завів 106 справ на своїх підлеглих

Вівторок, 29 березня 2005, 12:54
За два місяці роботи Юрія Луценка на посаді міністра внутрішніх справ МВС порушило 106 кримінальних справ щодо особового складу працівників у зв'язку зі службовими злочинами.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ у понеділок ввечері в ефірі каналу "1+1".

За його словами, це серйозний показник, оскільки за попередній рік було порушено 209 аналогічних справ.

Луценко відзначив, що 28 з цих справ порушені за фактом хабарництва, 26 за зловживання владою, і що за всіма цими справами проходять 2 полковника, 7 підполковників і 17 майорів.

"Це показник, тому що ми дійсно нещадно, не шкодуючи мундира, будемо вичищати погань з наших рядів. Немає іншого виходу", - сказав міністр.

Луценко також повідомив, що в першому півріччі цього року у Верховну Раду України буде внесений проект закону про зміну в Закон "Про міліцію".

За його словами, у цьому проекті "буде виписана нова концепція розвитку міліції України і підрозділів, які з нею взаємодіють".

"Отут і дискусія про функції НБР, про слідчу функцію Генпрокуратури, отут і дискусія про УБОП", - сказав міністр, відзначивши, що ці і низка інших концепцій знайдуть своє впровадження у життя в цьому законі.

Луценко підкреслив, що громадяни і журналісти будуть запрошені на слухання проекту закону і будуть свідками прийняття його у Верховній Раді.

Луценко також висловив думку, що говорити про повернення МВС департаменту з виконання покарань поки передчасно.

"Зараз я б не хотів швидкої передачі міліції таких колосальних повноважень", - сказав він.

Міністр відзначив, що на сьгодні "стратегічно це було б правильно", однак спершу необхідно навести порядок в ізоляторах тимчасового утримання, які підконтрольні МВС.

"Я б хотів навести порядок у нашій державі - ІВС - у першу чергу наведення порядку там. А потім уже, мабуть, керівництво держави подивиться: якщо в нашому ІВС буде зразковий порядок, і в слідчих ізоляторах (СІЗО підпорядковується департаментові з виконання покарань - ІФ), то, мабуть, воно перейде до МВС. Якщо ні, то навпаки", - сказав міністр.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування