ЮЩЕНКО ЗУСТРІНЕТЬСЯ З МЕЛЬНИЧЕНКОМ В США і дасть гарантії

Вівторок, 29 березня 2005, 13:43
Президент Віктор Ющенко заявляє, що готовий зустрітися з майором Миколою Мельниченком під час свого візиту до США та дати йому гарантії.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції у Києві.

"Щодо Мельниченка я не буду заперечувати, якщо буде потреба у такій зустрічі. Це питання перекипіло, його треба приводити до якогось логічного кінця", - сказав Ющенко.

На його думку, на зустрічах, які "сьогодні-завтра генеральний прокурор буде проводити в Сполучених Штатах, буде і майор Мельниченко".

"Якщо моя зустріч потрібна, щоб я публічно висловив гарантії, які я можу дати як президент цій людині, я готовий це зробити. Тільки заради того, щоб у цій справі поставити крапку. Не тягти кота за хвоста", - заявив Ющенко.

Він також повідомив, що під час свого візиту він має намір виступити перед Конгресом США. Також він збирається провести зустрічі "з високим керівництвом держави, президентом, віце-президентом, міністром оборони, держсекретарем, багато зустрічей з журналістами, а також заплановані три-чотири зустрічі з діловими колами".

"Безумовно, зустріч з діаспорою, поїздка в Бостон, де лікується наша героїня. Там начебто все пішло на поправку. Є ряд політичних проектів, по яких хотів провести консультації... Це візит, який повинен покласти формування нових якісних стосунків з США як стратегічним партнером", - зазначив Ющенко.

Ющенко також поділився враженням, що підготовка його візиту до США проходить на високому рівні, відзначивши увагу з боку американської сторони.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування