Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко попросив Тимошенко і Порошенка потиснути руку. Він знає, що Зварич, як кілок

Вівторок, 29 березня 2005, 13:57
Президент Віктор Ющенко сподівається, що найближчим часом конфлікти між високими посадовцями різних гілок влади припиняться.

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок, коментуючи конфлікти між Зваричем і Тимошенко, Порошенком і Тимошенко, Прошенком і Турчиновим.

"Іде досить живий діалог між досить високими представниками влади. Коли ми говоримо про Тимошенко і Порошенка - це двоє здібних людей, які добре себе знають в політиці, які, можливо, йшли до перемоги з різних штабів, можливо, з деяких різних філософій у чомусь, але доля так склалася, що вони мають працювати в одній команді", - зазначив Ющенко.

"Кожну зустріч з Юлією Володимирівною я закінчую словами, що, Юлія Володимирівна, ви повинні подати один одному руки. Це не питання ваших інтересів, це не питання моїх інтересів, це питання державних інтересів", - розповів президент.

"Кожну зустріч, яку я закінчую з Порошенком, я кажу: Петре, ти мужчина, ти повинен перший подати руку", - додав він.

Ющенко зазначив, що те, що відбувається останніми тижнями в цьому процесі, його радує, і він висловив сподівання, що конфлікти скоро будуть залагоджені.

Президент також заперечив тезу журналістки, що Роман Зварич використав ситуацію з реекспортом нафти у своїх інтересах.

"Я знаю цих людей: і Терьохіна, і Пинзеника, і Зварича. Це – кілок, який не гнеться ні в той, ні в інший бік. Як уперся, то не зламається, поки підошви не зітре. Я переконаний, що цей юрист не піде на те, щоб на базі своїх інтересів будувати відношення до урядового рішення", - зазначив Ющенко.

Він також переказав розмову з Тимошенко з цього приводу:

"Я сказав, Юлія Володимирівна, ви займаєтеся підприємницькою діяльністю, ви можете займатися реекспортом. Для когось це підстава законної діяльності. Ви його забороняєте. Як? Тоді давайте міняти закон, що такої діяльності немає. Якщо хочете заборонити, то є митна політика".

Ющенко зазначив, що в конфлікті із забороною реекспорту "була некоректність з однієї і іншої сторони". Він також повідомив, що просив Тимошенко "поставити крапку у цих відносинах, подати руку", і висловив сподівання, що ще сьогодні вони щось подібне публічно зроблять.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування