Партія Ющенка виникла, бо він "не босяк з вулиці"

Вівторок, 29 березня 2005, 14:01
Президент України Віктор Ющенко заперечує існування адміністративного тиску для формування нової партії "Народний Союз Наша Україна".

"Я вам даю слово, що з жодним головою адміністрації не говорив про вступ до партії. Це було б принизливо", - заявив він у вівторок на прес-конференції в Києві.

Ющенко розповів про причину появи нової партії: "Ми прийшли до влади не тому, що ми босяки з вулиці. Навколо нас було декілька коаліцій".

Він сказав, що для нього останні два з половиною роки, коли він очолював коаліцію "Наша Україна", були "колосально тяжким етапом".

"Два з половиною роки я керував коаліцією. Нікому більше я не побажаю керувати коаліцією. Це важкий етап – тримати кожен день на контакті 8-10 партій, не маючи (спільного) статуту, і тільки те, що у нас спільні цілі та ідеї".

"Проте після перемоги всі партнери по коаліції підтримали ідею створення єдиної партії", - сказав Ющенко.

Він висловив своє переконання, що люди до цієї партії підуть, "як колись йшли на Майдан", тому що створення партії є "формою реалізації прагнень" і формою вирішення проблем, які існують у суспільстві.

"На майдані багато говорили: "Ми хочемо записатися у "Нашу Україну". Для багатьох було невідомо, що такої партії не було. Люди не хочуть іти в партії, які вичерпали ресурс".

"Тому я буду аплодувати процесу формування нової партії", - додав президент.

Про тиск з боку голів деяких районних організацій, які примушують вступати в партію Ющенка, заявляв лідер УНП Юрій Костенко. Його партія не приєдналася до новоствореного "Народного Союзу Наша Україна".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування