Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко допустив "проїдання бюджету", щоб не було "кузні безпритульних"

Вівторок, 29 березня 2005, 14:02
Президент України Віктор Ющенко проти дефіцитних бюджетів, але вважає, що уряд мав піти на це з інтересів громадян.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції, коментуючи заяви деяких політиків, які назвали новий бюджет "бюджетом проїдання".

"Як ви оцінюєте, коли мама отримує 33 гривні в місяць? Це виходить одна гривня на день. Ви пропонуєте мені на це не звертати увагу? Про яке суспільство ми говоримо. Про який бюджет проїдання ми говоримо, коли біля нас кузня безпритульних дітей працює. Хіба ми не зобов’язані реагувати на ці речі", - запитав президент.

"Далі пропоную пройтися. Допомога інвалідам дитинства. Почну з третьої групи – 75 гривень. Хтось може уявити життя на 75 гривень? Друга група - 105 гривень, перша – 285. Що ми робимо? По кожній групі втричі піднімаємо фінансування. По кожній мамі піднімаємо у чотири рази. Я переконаний, що кожна ваша рука зробила б абсолютно таке рішення", - зазначив Ющенко.

"Стипендії сиротам. Були по дві гривні на день. Ми піднімаємо теж. Це не подвиг, але це буде відчутно", - продовжив президент.

"Тому, шановні друзі, коли ми говоримо про конкретні речі соціального проїдання, багато речей коментуються по-іншому", - зазначив він.

Президент також наголосив, що "іноді інтереси держави вимагають, щоб через дефіцит бюджету амортизувати соціальні програми".

Ющенко нагадав, що від попередників уряд отримав економіку у важкому стані.

Багато речей слід гармонізувати з Нацбанком, з Верховною Радою. Моє переконання, це - хороший іспит, і я переконаний, що професіонали справляться з тим", - зазначив він.

Водночас Ющенко висловився за те, щоб бюджети були бездефіцитні. Він згадав про досвід Прибалтики, коли вони не мали дефіцитних бюджетів. "Держава має привчити жити себе по коштах", - зазначив президент.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування