Ющенко пропонує Григоришину-Суркісу покінчити зі своєю "бородою"

Вівторок, 29 березня 2005, 14:54
Президент Віктор Ющенко попереджає, що конфлікт між власниками обленерго можна буде вирішити тільки в судах, а не страйками або силовими діями.

Про це Ющенко заявив на прес-конференції у Києві.

"Я досить обізнаний у тих процесах, які відбувалися в обленерго в 1993-98 роках: безконкурсна приватизація, порушення умов тендерів. Хто власники третини обленерго, ми досі не знаємо", - сказав Ющенко.

За його словами, "сьогодні бізнес, відчувши, що влада на стороні закону, хоче одне – затвердити своє право власності через правові норми".

"Іде ряд процесів, які стосуються права власності. Найкраще, якби влада зрозуміла: доброю послугою для врегулювання конфліктів на енергоринку є забезпечити прозорість, публічність і законність судових рішень".

"Іншого способу немає. Страйки не допоможуть, конфліктні ситуації за правовим полем не допоможуть. Я прихильник, щоб поставити крапку в процесах, які мають довгу бороду".

Як відомо, взимку спалахнув конфлікт між Григоришиним і Суркісом щодо управління низкою обленерго. Кожна зі сторін стверджує, що має право на управління. Після захоплення обленерго людьми Григоришина зараз ситуація знову на користь Суркіса – його люди збереглися в керівництві цих компаній.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News