Томенко готується до референдуму. І радий, що багаті почали плакати

Вівторок, 29 березня 2005, 18:47
Віце-прем'єр Микола Томенко вважає, що всі дискусії, які відбуваються між членами уряду, є "творчими".

Як відзначив Томенко на прес-конференції в Києві, всі міністри як політичні діячі мають право на власну позицію, а також право її захищати.

Томенко переконаний, що уряд як команда пройшов випробування бюджетом. "Звичайно, ми не вирішили всіх проблем, але голосування за бюджет показало, що уряд працював як команда", - сказав він.

Томенко також вважає позитивним моментом той факт, що вперше вдалося уникнути ревізії бюджету після того, як він був спрямований у Верховну Раду.

За словами Томенка, уперше бюджет приймався не для 2% бізнесменів, а для 98% простих громадян. "Після прийняття цього бюджету в Україні нарешті почали плакати багаті", - сказав Томенко.

Крім того, він вважає, що дискусія навколо бюджету стала "тестовою": стало зрозуміло, які депутати яким бізнесом займаються. Томенко додав, що після заяв деяких депутатів, що після прийняття бюджету їхні заводи почнуть втрачати доходи, вони повинні написати заяви про складення депутатських повноважень.

***

На прес-конференції Томенко також запропонував провести в Києві референдум з приводу доцільності відновлення Десятинної церкви.

Томенко повідомив, що на сьогоднішній день уряд не приймав жодних рішень щодо відновлення Десятинної церкви. За його словами, навпаки, Кабмін запропонував фінансування проведення археологічних розкопок на тому місці, де в X столітті була зведена Десятинна церква.

За словами Томенка, після того, як археологи закінчать роботи, вони зможуть запропонувати свій варіант щодо можливості відновлення цього об'єкта.

Томенко не виключає, що якщо на місці фундаменту церкви будуть виявлені важливі історичні знахідки, то на ньому просто спорудять накриття.

Також Томенко повідомив, що в середу члени уряду мають намір бути присутніми на стадіоні під час футбольного матчу Україна - Данія. Томенко відзначив, що міністри не будуть сидіти в спеціальній VIP-ложі, а перебуватимуть у звичайних секторах - в 39 й 40.

ЛігаБізнесІнформ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News