Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз подружився з російською "Родіною", бо вона може перемогти?

Середа, 30 березня 2005, 11:22
Лідер Соцпартії Олександр Мороз підписав із лідером парламентської фракції об'єднання "Родіна" Дмитром Рогозіним протокол про співробітництво, бо вважає, що у них є перспективи на виборах.

Про це він повідомив у вівторок в інтерв’ю радіо "Свобода".

За словами Мороза "Родіну" обрали, бо "ця політична сила має перспективи, вона сьогодні опозиція, а ми тільки вчора були опозицією".

"У мене складається враження, що партія "Родіна" матиме перспективи на наступних виборах. Ми розраховуємо на те, що ми будемо мати більш успішні результати виборів… Тому ми підписали таку широку політичну угоду про нашу співпрацю, сподіваючись на те, що вона уже буде реалізована в конкретних справах тепер і тоді, коли ця партія буде при владі", - повідомив лідер СПУ.

Як вважають оглядачі у Москві, візит Мороза до Москви продемонстував, що лідер українських соціалістів збирається дотримуватимся самостійної лінії у спілкуванні із російською політичною елітою.

Рух "Родіна" на чолі з Дмитром Рогозіним не приховував своїх антипатій до Помаранчевої революції. Зважаючи на те, що Рогозін прибув до Києва під час повторного другого туру голосування на виборах президента України і під час своїх виступів на українських ЗМІ сказав про те, що Росії варто було б не підтримувати когось з кандидатів, а співробітничати з переможцем виборів, враховуючи в будь-якому разі залежність України від Росії.

Після свого повернення до Москви Рогозін гостро засудив призначення президентом Віктором Ющенком відомого російського політика Бориса Нємцова своїм радником і підкреслив, що люди, які таким чином збираються служити Україні, мають відмовитися від російського громадянства.

Також Рогозін неодноразово засуджував і лідерів нового українського керівництва, вважаючи, що вони не є тими особами, які прагнуть до розв’язку російсько-українських контактів так, як їх уявляє "Родіна".

Фракція "Родіна" є сьогодні одним із небагатьох опозиційних угруповань в Держдумі РФ, хоча спостерігачі висловлюють сумніви з приводу того, чи не є ця опозиційність Рогозіна пов’язаною з АП президента Росії, і таким чином, чи не є візит Мороза також узгодженим із вищим російським політичним керівництвом, зазначає радіо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...