У БЕРЕЗОВСЬКОГО Є ВСІ ЗАПИСИ МЕЛЬНИЧЕНКА?

Середа, 30 березня 2005, 12:06
Відомий російський бізнесмен і борець із режимом Володимира Путіна Борис Березовський, який мешкає в Лондоні, стверджує, що в його розпорядженні перебувають всі плівки майора Миколи Мельниченка.

"За твердженням Мельниченка, що потім підтверджено фактично, він передав усі без винятку записи, які в нього є", - сказав Березовський в інтерв'ю "Газете по-киевски", яка публікується у середу.

Разом з тим, за його словами, поки незрозуміло, це оригінали чи копії. "Це питання мені дотепер неясне", - сказав Березовський, додавши, що його Фонд громадських свобод "має у своєму розпорядженні всю повноту інформації, якою володіє Мельниченко".

"Копії чи оригінали - це питання важливе з юридичної точки зору, але не істотне з погляду суспільної значимості. Сьогодні ні в кого нема сумніву, що ці записи є справжніми", - заявив бізнесмен.

"Моя позиція полягає в тому, що, виходячи із записів, Кучма (екс-президент України), безумовно, чинив кримінальні дії", - завив Березовський. Тому в мене немає жодних сумнівів, що він повинен бути на лаві підсудних", - сказав він.

Березовський повідомив, що його фонд готовий надати всі розшифровки наявних у нього записів Мельниченка. Відповідаючи на запитання газети, кому будуть надані розшифровки, Березовський сказав, що громадськості.

"Фонд громадянських свобод абсолютно відкритий для того, щоб надати суспільству всі записи, наявні в розпорядженні фонду", - сказав він.

Відповідаючи на запитання видання, бізнесмен відзначив, що і в Росії, і в Україні є люди, які хочуть його дискредитувати.

"Я вважаю, що і в Україні, безумовно, є сили, які будуть намагатися мене дискредитувати... - це КДБ СРСР, з яким я послідовно борюся, у широкому сенсі КДБ, яке є й в Україні теж, дискредитувати ідею розслідування злочинів режиму Кучма", - сказав Березовський.

Він також повідомив, що на плівках Мельниченка міститься інформація "про кримінальні дії президента Росії, який вступив у змову з попереднім режимом (України )". "Тому і в Росії дуже побоюються того, що може бути опубліковане як результат експертизи цих записів", - підкреслив Березовський.

Бізнесмен не зміг назвати дату свого приїзду в Україну, пославшись на те, що поки не одержав візу.

"Як тільки мені дадуть візу. Поки відповіді немає. Я вважаю - тому, що зіштовхнулися дві позиції – декларована офіційно міністром юстиції України паном Зваричем, і політичних сил, які, очевидно, побоюються мого приїзду", - сказав Березовський, додавши: "Думаю, що, безумовно, переможуть ті, хто розуміє, що Україна стала на шлях демократії".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Люди Березовського знають, що Зінченко фігурує у справі Гонгадзе

Березовський розповів, як давав Мельниченку 50 тисяч доларів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування