Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зінченко готує довгий тет-а-тет Ющенка і Буша

Середа, 30 березня 2005, 12:34
У Вашингтоні триває підготовка до візиту Віктора Ющенка до США. Попередньо ціла група фахівців з його адміністрації приїхала, щоб узгодити остаточні деталі візиту.

У понеділок і вівторок в американській столиці перебував і державний секретар президента Олександр Зінченко, повідомляє "Голос Америки".

Він каже, що під час візиту Віктор Ющенко приділить багато уваги публічним виступам - в Джорджтаунському університеті, перед українською громадою, перед американськими законодавцями.

Держсекретар президента наголошує також на тому, що цей візит кардинально відрізнятиметься від попередніх візитів українських офіційних осіб і що головна відмінність полягає у якісній зміні ставлення до України.

Я думаю, що ми, на щастя, позбулися вiдчуття меншовартості, коли їздили по світу просити. Сьогодні йдеться про те, що Україна здатна сформулювати політику, яка активно мотивує взаємодію з Україною, яка залучає не просто зовнішні інвестиції, яка залучає і інтерес, і бажання співпрацювати – привносити нову якість", - зазначив він.

На питання, чому візит Ющенка відбувається як робочий, Зінченко зазначив, що "форм буде багато, значить, як правило, кількість державних візитів обмежена".

"В першу чергу, скажімо так, - обставини свого візиту визначає президент, і я думаю, що слово "робочий" абсолютно не принижує статусу цього візиту. Я думаю, що робочий візит має іншу складову навантаження зустрічі тет-а-тет, і іншу роботу делегацій", - зазначив Зінченко.

"В державному візиті набагато більша складова роботи державної делегації. Тут, фактично, відбудеться перша надзвичайно тривала зустріч двох президентів", - додав він.

На питання, чи виступить Ющенко на спільній сесії в Конгресі, Зінченко нагадав, що Конгрес офіційно надсилає запрошення рівно за тиждень до виступу – іншої процедури не передбачено.

"А саме тому не я є хазяїном цього листа, але оскільки я так із задоволенням реагую на це питання, це вам дає можливість відповідно зрозуміти мою відповідь", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування