Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Воля-Кабель піднімає ціни не через монополію

Середа, 30 березня 2005, 12:37
Підвищення тарифів на послуги оператора кабельної мережі "Воля-кабель" економічно обґрунтоване.

Так президент компанії Сергій Бойко прокоментував заплановане підвищення цін на пакети, повідомляє ЛIгабiзнесIнформ.

За його словами, тарифи, які "Воля-кабель" планує встановити з 1 травня, складуть не більше 19 гривень з ПДВ на пакет з 30 каналів, для абонентів, які проживають у зоні вузькополосної мережі - не більше 10 гривень 30 копійок.

Бойко також зазначив, що з 2003 року тарифи не змінювалися, хоча офіційно визнаний рівень інфляції за цей час склав більше 32%. Він нагадав, що коли за підсумками 2002 року затверджувалися тарифи на послуги кабельних операторів, граничний розмір було встановлено на рівні 7 гривень 20 копійок на пакет з 14-17 програм й 15 гривень - на пакет з більшої кількості програм.

При цьому мінекономіки не врахувало, що ціни були встановлені без урахування ПДВ, з ПДВ ця сума була б трохи більшою. "Усе, що зараз відбувається - це спроба відновити справедливість розрахунків, зроблених за підсумками 2002 року", - сказав Бойко.

Також він звернув увагу на те, що для того, щоб тримати професіоналів на ринку кабельних послуг, необхідно підвищувати їм зарплати. За його словами, в 2004 році компанія втратила багатьох кваліфікованих фахівців, яких переманили за кордон більш високими заробітками.

Бойко також відзначив, що компанія не стала підвищувати тарифи в середині 2004 року, хоча державне регулювання цін було скасовано в 2003 році Законом про телекомунікації. "Ми дочекалися результатів року для того, щоб встановити ціни", - сказав він.

Бойко думає, що становище компанії на ринку кабельних операторів - це не результат зловживання монопольним положенням, а просто успішна конкуренція.

"Люди мають можливість користуватися кімнатними й супутниковими антенами. Конкуренція на ринку дуже сильна, на сьогодні навіть Антимонопольний комітет визнає, що альтернатива доставці є", - сказав Бойко.

У свою чергу, голова Антимонопольного комітету Олексій Костусєв відзначив, що Комітет стурбований тим, що скасування держрегулювання цін на ринку кабельних послуг може створити умови для необґрунтованого підвищення абонентської плати за послуги кабельних операторів на місцях.

Кожен випадок підвищення тарифів Комітет буде розглядати окремо, застосовуючи методику визначення положення оператора на ринку й повноважень АМКУ щодо припинення порушень конкурентного законодавства.

При цьому буде враховуватися не тільки рівень конкуренції, але й альтернативність послуги: крім наявності паралельних кабельних мереж - можливість прийому ефірних або супутникових телепередач.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...