У Григоришина та Суркіса з'являться конкуренти

Середа, 30 березня 2005, 13:54
Група компаній, яку представляє в Україні депутат Державної Думи Росії Олександр Бабаков, має намір розширити свою присутність в енергетиці, готельному бізнесі й ринку житлового будівництва.

"...Ми із задоволенням візьмемо участь в енергетичних проектах, хотіли б розширити свій готельний бізнес. Нам також цікава тема житлового будівництва", - сказав Бабаков в інтерв'ю українській "Інвестгазеті".

За його словами, компанії, які він представляє, вивчають можливість участі в проектах бізнес-партнерів з України, ближнього або далекого зарубіжжя.

"...Ми маємо можливість контактувати з великими структурами в сфері енергетики. Я маю на увазі ту ж американську AES, Чеську державну енергетичну компанію, РАО "ЄЕС", італійські, німецькі структури. Їхній інтерес до України сьогодні великий. Тому не виключаю, що в якихось проектах ми опинимось разом", - сказав Бабаков в інтерв'ю виданню.

На питання газети, чи здобувала група компаній, які представляє Бабаков, активи обленерго, акціонерами яких є афілійовані з Костянтином Григоришиним і Григорієм Суркісом компанії, він відповів негативно. Депутат повідомив, що переговори про придбання таких активів загалом велися, однак він не може на сьогоднішній день назвати їх конструктивними.

"Але якщо буде зроблена конкретна пропозиція, то, звичайно, розглянемо", - сказав Бабаков.

Він відмовився повідомити, хто пропонував продати свої активи в обленерго: "Я не буду говорити через одну просту причину, ми контактуємо і з Григоришиним, і з Суркісом, і з Коломойським (Ігорем Коломойським). Говорити на цю тему можна буде тоді, коли у них самих з'явиться ясність у цьому питанні", - відзначив депутат.

Бабаков також спростував інформацію про партнерство із Григоришиним і Суркісом. "Якщо говорити коротко, то вони не мають до нашого бізнесу ніякого стосунку. Точно так само і ми не маємо нічого спільного з їхнім бізнесом в області енергетики... Спільного бізнесу у нас немає", - заявив Бабаков.

Коментуючи плани щодо розширення готельного бізнесу, депутат повідомив, що компанії, які представляє він, "планують розвивати мережу п'ятизіркових готелів в Україні за рахунок таких міст як Харків і Одеса".

Бабаков зазначив, що бізнес-група, яку він представляє, у цей час володіє активами енергопостачальних компаній "Житомир-", "Кіровоград-", "Одесаобленерго" й "Севастопольенерго", готелів "Прем'єр Палац" й "Ореанда", а також великого міжнародного автоперевізника "Камаз-Транс-Сервіс".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування