Рибачук вважає, що Росія блефує

Середа, 30 березня 2005, 16:20
Віце-прем'єр-міністр з питань євроінтеграції Олег Рибачук вважає блефом розмови про можливість прокладки Росією труб в обхід газотранспортної системи України.

Про це він повідомив журналістам у середу, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Зараз економіка дуже раціональна. Мова йде про багатомільярдні інвестиції, які Росія повинна буде зробити, щоб обійти Україну - найбільш короткий і найбільш ефективний транзитний шлях", - сказав Рибачук.

Також він відзначив, що при розгляді питання про створення газотранспортного консорціуму аналізуються різні країни-постачальники. "Мова йде про арабські країни, країни Азії", - сказав Рибачук.

Віце-прем'єр звернув увагу на те, що ситуація в Україні після виборів істотно змінилася. "Не секрет, що енергетичний сектор дуже активно використовувався попередньою владою корумповано", - заявив він.

За словами Рибачука, це стало причиною того, що багато країн-постачальників не робили серйозних пропозицій Україні, очікуючи результатів президентських виборів.

Віце-прем'єр-міністр підкреслив, що для України дуже важливе питання диверсифікованості поставок енергоносіїв. Він навів приклад Німеччини, де, відповідно до законодавства, держава не може залежати від енергопостачань з однієї країни більше, ніж на 30%.

"Такий принцип характерний для багатьох європейських країн", - сказав Рибачук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...