Ющенко розповів про план дій

Середа, 30 березня 2005, 17:09
Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з учасниками засідання Україна - Трійка Європейського Союзу, яке проходить в середу в Києві.

З українського боку в зустрічі також взяли участь міністр закордонних справ Борис Тарасюк, держсекретар Олександр Зінченко, представник України в ЄС Роман Шпек, повідомляє прес-служба президента.

З європейського боку були представник Європейської Комісії Беніта Ферреро-Вальднер, віце-прем'єр-міністр, міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн, генеральний директор з питань зовнішніх відносин Ради Міністрів ЄС Роберт Купер, міністр з питань Європи Великої Британії Деніс Макшейн.

Віктор Ющенко наголосив, що для України є надзвичайно важливим обраний курс до Євросоюзу.

"Ми хочемо зробити країну європейських стандартів, того, що ми називаємо європейським баченням, європейськими цінностями", - сказав глава держави. Він схвалив підписання трирічного плану дій "Україна-ЄС" та зауважив, що цей документ повинен наповнитися конкретними кроками. "Для уряду, для влади - це план дій", - сказав президент.

Глава держави ще раз наголосив на необхідності розробити "дорожню карту" на 2005 рік, щоб у кінці року Європа сказала, що "Україна є прогнозованою країною, а в Україні ми б могли бачити, що йдемо правильною дорогою".

Представники ЄС, зі свого боку, зазначили, що Україна зробила потужний крок для посилення демократії у світі, і тепер має зробити конкретні справи на шляху власного реформування.

Беніта Ферреро-Вальднер наголосила, що в Європі готові надати технічну допомогу для адаптації українського законодавства до європейських норм і стандартів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування