Тимошенко береться за м'ясо

Середа, 30 березня 2005, 17:27
Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє про намір отримати дозвіл проводити інтервенції на ринку продуктів для зниження цін на харчі.

Як сказала Тимошенко після засідання Кабміну в середу, вони прийняли проект закону "про використання інтервенційних операцій на ринках сільгосппродукції та продовольства".

"Ми знаємо, що внаслідок бурхливих виборів, коли була непідкріплена суттєва емісія, ціни на ринках і в магазинах зростають. Але ми не допустимо інфляцію вище 9% по 2005 року", - сказала Тимошенко.

За її словами, вони планують робити закупівлю до Держрезерву м'яса і риби. "Закупівля буде за тендерами і за найнижчими цінами, бо Україна не виробляє в достатньому обсязі свого м'яса і риби", - додала Тимошенко.

Вона сказала, що цей закон треба ухвалити на наступному сесійному тижні, тому Тимошенко проситиме Ющенка написати супровідний лист до парламенту про розгляд його позачергово.

Загалом Тимошенко планує "протягом місяця приступити до стабілізації цін".

Тимошенко також сказала, що уряд пропонує терміново знизити ввізне мито на рибу до 0% і м'ясо до максимум 10%.

На питання, що це може ударити по національному виробнику, вона сказала:

"Все, що виробляється селом, вони мають серйозні пільги, працюють практично без ПДВ. Ми заклали дотації в бюджет виробникам мяса, щоб вони були конкурентні на ринках не тільки України, але і світу. Наші виробники стають потужнішими, але не закривають потреб держави у м'ясі".

Вона додала, що "національним виробникам вигідно, щоб існував дефіцит м'яса, бо це підвищує їхні доходи, але вони виймають останні гроші з кишені громадян".

За словами Тимошенко, буде м'ясо буде завозитися "на той обсяг, який є дефіцитним", але підкреслила, що ці заходи не є тимчасовими на період утримання цін.

Тимошенко підкреслила, що "уряд працює виключно на доручення президента" щодо стабілізації цін в Україні.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування