Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Морозівці і Тимошенківці хочуть звільнити креатуру Порошенка і Григоришина

Середа, 30 березня 2005, 18:25
Запорізькі облорганізації Соціалістичної партії України, УРП "Собор", а також представники партії "Батьківщина" збираються у четвер пікетувати приміщення держсекретаріату з вимогою відставки Запорізького губернатора Юрія Артеменка.

Про це повідомляє прес-служба СПУ.

"Ми хочемо захистити президента від компрометації його політики представниками кланів на місцях", - заявив організатор акції, секретар Запорізького міськкому СПУ Василь Душний.

За його словами, такої компрометації Ющенкові завдає "кадровий підбір членів нової команди із представників кланів Порошенка, Григоришина і старої влади", здійснюваний Артеменком.

"Наша акція - це протест проти засилля кланів Порошенка та Григоришина", - стверджує Душний, додаючи, що Артеменко - "креатура і Порошенка, і Григоришина".

За його словами, учасники акції вимагатимуть від президента "прямого втручання у формування кадрової політики нового губернатора в Запорізькій області".

"Адже в Запорізькій області на зміну одному клану приходить інший, причому з
не меншими апетитами", - підкреслює Душний.

Душний також повідомив, що десять днів тому до СБУ, РНБО, Генпрокуратури було передано матеріали, які підтверджують скомпрометованість призначенців Артеменка. Учасники акції в Києві вимагатимуть також відповідної реакції на них.

Передусім мова йде, за словами Душного, про призначеного першим заступником губернатора керівника консорціуму "Металургія", голови наглядової ради Запорізького трансформаторного заводу Анатолія Головка, а також про заступників - Олександра Сіна, який "пережив шістьох губернаторів", і Олену Зайковську, яку "не рекомендувала ні "Наша Україна", ні СПУ, ні БЮТ".

Крім того, запорізькі соціалісти, члени УРП "Собор" і "Батьківщини" мають намір передати президенту понад десять тисяч підписів, зібраних в області під вимогою до президента втрутитися в кадрову політику губернатора, якій висловлюється недовіра.

Пікетувальники мають намір зустрітися біля секретаріату президента, зокрема, з депутатами Олександром Морозом, Йосипом Вінським, Миколою Рудьковським.

"Українська правда"

Читайте також:

Губернатор Артеменко: Меня называют человеком Григоришина и Порошенко? Могу продолжить: Тимошенко – человек Лазаренко, а Ющенко – Кучмы


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...