Росіяни більше завантажать Одеса-Броди?

Середа, 30 березня 2005, 18:26
Російська сторона розгляне питання про збільшення завантаження нафтопроводу в реверсному напрямку "Броди-Одеса".

Про це сказав міністр промисловості й енергетики Росії Віктор Христенко, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на прес-центр НАК "Нафтогаз України".

У ході зустрічі з головою правління НАК "Нафтогаз України" Олексієм Івченком Христенко погодився також сприяти тому, щоб завантаження нафтопроводу в реверсному напрямку "Броди-Одеса" було збільшене.

Під час зустрічі українська сторона також зазначила, що зараз російська сторона не виконує зобов'язання щодо прокачування нафти по нафтопроводу в обсягах, передбачених угодою про реверсне використання.

Будівництво нафтопроводу "Одеса-Броди" завершилося в серпні 2001 року, вартість об'єкта склала 584 млн. 449,98 тис.грн.

Беручи до уваги дефіцит експортних потужностей, з ініціативи російської сторони у квітні 2003 року АК "Транснефть", ТНК BP, НАК "Нафтогаз України", ВАТ "Укртранснафта" підписали протокол про наміри з питань організації використання нафтопроводу "Одеса-Броди" у реверсному режимі.

Відповідно до цього документа, російська сторона зобов'язалася завантажити нафтопровід "Одеса-Броди" транзитною нафтою в обсязі до 9 млн. тонн у рік, при цьому не зменшуючи обсяги перекачування нафти в напрямку Одеської нафтогавані нижче рівня 2002 року.

ВАТ "Укртранснафта" у серпні 2004 року почала заповнювати нафтопровід "Одеса-Броди" технологічною нафтою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування