Мороз не бачить руху до демократії

Середа, 30 березня 2005, 21:52
Через зволікання в розслідуванні справи Гонгадзе Україна не може почуватися демократичною державою.

Про це лідер Соцпартії Олександр Мороз заявив під час зустрічі з доповідачем Парламентської асамблеї Ради Європи у справі Георгія Гонгадзе Сабіною Лойтхойзер-Шнарренбергер у середу.

"При наявності декларацій руху до демократі, його насправді в Україні не існує", - зазначив Мороз, повідомляє прес-служба СПУ.

За його словами, "вбивство Гонгадзе і акції протесту, пов'язані з ним , чотири роки тому розпочали помаранчеву революцію". "Сьогодні, після перемоги революції, її джерело забуте", - вважає лідер соціалістів.

Мороз переконаний, що цю справу "треба довести до суду, щоб кожна людина зрозуміла: зло буде каратися". "Якщо ми цього не зробимо, ми не держава і не влада", - наголосив політик.
На думку Мороза, "сьогодні позиція ПАРЄ особливо важлива, тому що саме вона постійно змушувала крутитися колесо українського правосуддя".

"В Україні продовжується зволікання у справі Гонгадзе, і ПАРЄ повинна здійснювати контроль, поки справа не буде передана до суду", - заявив Мороз під час розмови.

Голова СПУ ще раз підкреслив, що плівки Мельниченка мають бути долучені до судової справи як елемент доказу, а також висловився за звіт спеціальної парламентської комісії у справі Гонгадзе.

Він переконаний, що "тут мова йде про небажання конкретних людей, щоб звіт відбувся".

"Я керуюсь не політичною кон'юнктурою, а суттю питань. На плівках Мельниченка мене цікавить лише те, що стосується справи Гонгадзе", - зазначив Мороз.

Перед зустріччю з Морозом Сабіна Лойтхойзер-Шнарренбергер зустрічалася також з адвокатом Лесі Гонгадзе Андрієм Федуром .

У четвер планується зустріч доповідачки ПАРЄ з першим заступником голови Верховної Ради Адамом Мартинюком, міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком, головою тимчасової слідчої комісії ВРУ з розслідування обставин убивства Гонгадзе Григорієм Омельченком і її членами та експертами.

У п'ятницю має відбутися її зустріч з генпрокурором Святославом Піскуном. Планується також зустріч із президентом України Віктором Ющенком, однак вона ще не підтверджена.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:16
фотоУ Львові за хабарі підробляли інвалідність військовозобов’язаним – ДБР
16:16
Понад 94% українців довіряють ветеранам, які повернуться з великої війни. Опитування
16:14
фотоУкраїна отримала 18 модульних мостів американської компанії Acrow
16:12
відеоПерші хвилини після ракетної атаки РФ на Дніпро потрапили на бодікамери поліції
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
16:02
фотоЗ’явилися супутникові знімки наслідків ракетних ударів ЗСУ по аеродрому "Джанкой"
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
Усі новини...