СБУ ВИЗНАЛО, ЩО СТЕЖИЛО ЗА ГОНГАДЗЕ

Четвер, 31 березня 2005, 14:12
Глава СБУ Олександр Турчинов заявляє, що Служба безпеки України проводила стеження за Георгієм Гонгадзе перед його загибеллю.

"Під час подій, які передували злочину, до спостереження за Георгієм була причетна і СБУ", - сказав Турчинов на прес-конференції.

Водночас Турчинов сказав, що стеження СБУ припинилося "за декілька тижнів" до зникнення Георгія.

"СБУ припинило спостереження, і жодна перевірка, яка проводилася минулим керівництвом, не довела, що в день зникнення за Гонгадзе хтось був спостерігачем (від СБУ) і не повідомив про це службу", - сказав Турчинов.

Він сказав, що стосовно зникнення Гонгадзе "говорити про причетність СБУ немає причини, і це об'єктивна інформація".

Турчинов додав, що спостереження за Гонгадзе було організовано у вигляді відкриття оперативно-розшукової справи. "Підстави (для стеження) були сумнівні, але формально це було проведено, і відповідно до цього було спостереження, яке фіксувалося".

На питання, чи стеження було за наказом тодішнього глави СБУ Леоніда Деркача, Турчинов відповів: "Це були керівники СБУ на той час".

На питання, чи СБУ доповідало про стеження міліції за Гонгадзе, Турчинов сказав: "Може, вони і доповідали, але ця інформація не зберіглася".

Турчинов сказав, що всі матеріали, які пов'язані зі стеженням СБУ за Гонгадзе, були передані до Генпрокуратури за підслідністю.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування