Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко знайшов вночі Турчинова з проханням зупинити Березовського

Четвер, 31 березня 2005, 14:54
Глава СБУ Олександр Турчинов заявляє, що до нього звернувся екс-майор Микола Мельниченко з проханням припинити незаконну діяльність Бориса Березовського.

"Вчора близько 23 години на мене вийшов офіцер безпеки українського посольства в США, в присутності якого я переговорив з паном Мельниченком. Розмова була пов'язана з заявою на моє імя", - розповів Турчинов.

За словами Турчинова, у своїй заяві Мельниченко "вимагає від нас пресекти незаконну діяльність пана Березовського та інших".

"Звичайно, негайно пресекти діяльність людини, яка не є в нашій юрисдикції – це складно. Але всі викладені факти будуть перевірені", - додав Турчинов.

За словами глави СБУ, у заяві Мельниченка містяться звинувачення, що Березовський хоче використовувати плівки Мельниченка, "щоб мати вплив на урядові чи президентські рішення".

Турчинов також сказав, що просив Мельниченка поки не поширювати цю заяву у ЗМІ, на що отримав від екс-майора "позитивну відповідь". "Але зранку я побачив, що ці матеріали є в ЗМІ", - додав він.

На питання, чи може відмовити СБУ у видачі візи Березовському, Турчинов сказав, що це питання МЗС.

"Щодо заборону в'їзду – коли будуть матеріали, які потребують більш активних дій, ми будемо їх робити. Але заборона – це рішення ухвалює МЗС, ми робимо тільки пропозиції".

Турчинов також закликав Мельниченка повернутися до України і дати свідчення, і гарантував йому недоторканність та охорону СБУ.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування