Катеринчук наказав Донецьким податківцям звільнитися

Четвер, 31 березня 2005, 15:35
Заступник голови Державної податкової адміністрації України Микола Катеринчук представив у четвер у Донецьку главу обласної податкової адміністрації - Олександра Журбу.

Катеринчук також попросив написати заяви про звільнення із займаної посади всіх заступників голови ДПА в Донецькій області й начальників управлінь.

"Я хотів би попросити всіх заступників начальників податкової адміністрації Донецької області написати рапорти про звільнення від займаної посади, а також відповідні заяви. Також це стосується начальників всіх управлінь. Без винятку", - сказав Катеринчук.

Виступаючи перед податківцями, Катеринчук закликав їх лобіювати інтереси малого й середнього бізнесу. "Ви знаєте позицію президента про те, що податкова адміністрація в тому виді, у якому вона була раніше, як вона використалася владою, уже не може працювати. І президент вважає, що малому й середньому бізнесу необхідна допомога податкової адміністрації", - зазначив Катеринчук.

"Встати з колін малому й середньому бізнесу дуже складно, не маючи певного лобі ні в парламенті, ні в уряді. І цим лобі будете ви", - заявив він.

Серед завдань, які Катеринчук, поставив перед донецькими податківцями, показники надходжень у бюджет, реальні результати з відповідальності осіб, які ховаються від податків.

"Мене не цікавить кількість кримінальних справ для статистики й планів. Мене цікавлять показники надходжень до бюджету, а також особи, які за рішенням суду були посаджені за ґрати, говорячи по-народному", - сказав він.

Катеринчук також закликав постійно вести системну роботу з роз'яснення мети і завдань, які випливають із обов'язків платити податки. "Пояснювати, куди ці податки йдуть, і навіщо потрібно платити податки. Я думаю, що цим займалися й раніше, але мене завжди розчулювало, коли це починали робити в дитячому садку. У дитячому садку можуть бути цікавіші якісь речі, цікаві дітям, ніж те, куди йдуть податки", - сказав він.

Катеринчук заявив, що зараз в жодному разі не можна користуватися старими методами, а будь-який платник податків апріорі має одержати від податківців великий кредит довіри.

"Звичайно ж, дуже велика спокуса використати сильну дубину у плані переслідування недбайливих платників податків. Але я хотів би звернути вашу увагу, що на сьогоднішній момент для нас всі платники податків мають великий кредит довіри", - зазначив він.

"Ми говоримо: "Ви сьогодні для нас чесні платники податків, і ми обов'язково хочемо вас бачити такими, які не бояться за завтрашній день. Ми обов'язково хочемо вам допомогти вийти з тіні, якщо у вас є такі проблеми", - сказав Катеринчук.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування