Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коновалюк ініціює кадрові чистки в Партії регіонів?

Четвер, 31 березня 2005, 15:46
За програш Партії регіонів на президентських виборах хтось повинен відповісти персонально, вважає депутат, член фракції "Регіони України" Валерій Коновалюк.

"Моя думка так, принципова. Програла не одна людина, програли сотні тисяч, мільйони людей", - заявив Коновалюк у четвер на прес-конференції в Донецьку.

"Просто тут необхідно розуміти - якщо не зробив правильних висновків і оцінок, то ситуація повториться, і на парламентських виборах ми будемо мати те ж саме. Тому зараз є можливість підійти до цього відповідально й запобігти можливим негативним моментам", - відзначив Коновалюк.

Депутат впевнений, що партії не можна сподіватися на високі відсотки на виборах-2006. "Не можна жити тим, що 44% проголосувало, і вони прийдуть через рік і проголосують знову. Цього не відбудеться, оскільки електорат, який голосував за Януковича, це був класичний електорат комуністів, соціалістів, народників Литвина", - вважає Коновалюк.

Зараз, на думку депутата, Донецька область стала майданчиком "для різних емісарів, для різних політичних сил", які "заробляють собі дивіденди на вибори". "Вони зрозуміли, яка електоральна база розкрилася зараз перед ними", - констатував Коновалюк.

Коновалюк також закликав Партію регіонів "зробити правильну оцінку тому, що відбулося під час президентської передвиборчої кампанії, і змінитися".

"Була партія, вона була на певному рівні, вона була провладною на той момент. Ситуація кардинально змінилася. Виходить, треба виробляти якісь нові критерії й зробити правильні висновки з того, що відбулося", - сказав Коновалюк.

Однак його насторожує те, що займатися цими питаннями "схоже, ніхто не збирається" і на місцях партію очолюють люди, які не мають авторитету й поваги серед її членів.

"Я не просто виступив із критикою, з ініціативою, я запропонував політраді розглянути нову редакцію програми партії, нову структуру, яка дозволила б на місцях працювати. Адже знаєте, зараз на місцях партію очолюють люди, які далекі навіть від елементарного авторитету й поваги, і ми реально бачимо, що в багатьох областях номінально існують організації", - відзначив Коновалюк.

У той же час, він вважає, що в партії зараз іде дискусія про її подальшу долю. "Якщо щось визріє, якщо якісь здорові сили переломлять той застій, який є, тоді партія має перспективи", - вважає депутат.

Особисто для себе Коновалюк планує остаточно визначитися, "що буде далі з Партією регіонів", у квітні.

За матеріалами "Острова"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: