Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Злочинці, які дурили з хабарями для членів Кабміну, могли імітувати голоси

Четвер, 31 березня 2005, 16:06
Глава СБУ Олександр Турчинов заявляє, що спецслужба викрила злочинне угруповування, яке вимагало від бізнесменів гроші начебто для лобіювання рішень у найвищих кабінетах уряду.

На прес-конференції у четвер Турчинов розповів, що "за дорученням керівників уряду" СБУ проводила "профілактичні заходи" і встановила злочинців, які займалися здирництвом.

"Декілька чоловік, маючи великий арсенал посвідчень і працівників Кабміну, і секретаріату Верховної Ради, займалися шахрайством і працювали на вибивання коштів з бізнесменів", - розповів Турчинов.

За його словами, ці люди "мали дуже серйозні плани, працювали з декількома економічними структурами", а також з бізнесменаами із Росії.

"Вони розповідали, що впливають на прийняття урядових рішень, і вимагали кошти на кадрові призначення", - сказав Турчинов.

"Вони достатньо артистично працювали – створили фіктивні приймальні, (у присутності клієнтів) звонили самі собі на телефони і говорили урядовими голосами". Глава СБУ додав, що угруповування обіцяло лобіювати рішення не в одного, а в багатьох міністрів.

Турчинов зазначив, що у цій справі було затримано троє осіб під час передачі коштів.

За його словами, бізнесмени, які постраждали від цих людей, зізналися, що вони не могли повірити, що це шахраї. Також, вважає глава СБУ, злодії були у безпрограшному становищі, бо думали, що підприємці, які давали хабарі, у разі невиконання рішень не стали б піднімати скандал.

Турчинов сказав, що це угруповування брало гроші за урядові рішення авансом, але не планувало їх передавати на гору.

"Під час проведення слідчих дій не виявлено жодних контрактів з урядовцями", - додав Турчинов і повідомив, що ці люди "не мали виходу на них".

За словами Турчинова, "координував роботу шахрайської групи екс-працівник міліції", але слідство також хоче встановити, "хто наводив бізнесменів на цю групу, бо об'яву в газету вони не давали?".

"Не виключаю, що гарантії їм давав той, хто працював на достатньо серйозній посаді в МВС", - додав Турчинов. Він додав, що "могли стояти за цими людьми ті, хто хотів скомпрометувати уряд".

Щодо посвідчень, які вилучені у затриманих, то "їхня реальність зараз перевіряється", сказав Турчинов. Як відомо, раніше повідомлялося, що ці люди мали посвідчення помічників депутатів Потебенька і Омельченка.

Турчинов сказав, що "про ці контакти не знали депутати, які фігурували в повідомленнях"."Жодних особистих зв'язків з названими депутатами помічено не було", - додав він.

Турчинов також розкритикував Генпрокуратуру за те, що відразу після затримання злочинців вона зробила повідомлення у пресі, чим ускладнила роботу слідчим, а також викликала неправильне розуміння ситуації у пресі.

"Я з великою повагою, коректно спілкуюся з керівниками Генпрокуратури, і хочу переконати колег, що викидання інформації не сприяє розслідуванню злочину", - додав Турчинов. "Сподіваюся, що такі випадки повторюватися не будуть".

"Українська правда"

Читайте також:

ТИМОШЕНКО ЧИ КІНАХУ ХОТІЛИ ДАТИ ХАБАРА люди Омельченка і Потебенька?

Хабар в 50 тисяч готувався для Кінаха?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування