Шуфрич обурений - Ющенко схожий на його кумира Кучму. Бокий згадав вірш: "коза дерет мартына"

Четвер, 31 березня 2005, 17:50
Представники опозиції Нестор Шуфрич і Тарас Чорновіл думають, що Віктор Ющенко починає іти дорогою Леоніда Кучми.

"Ющенко, встановивши шлагбауми біля адміністрації президента, зробив свій перший крок до Кучми! Сьогодні він робить другий крок до Кучми!", - обурено сказав Шуфрич на прес-конференції про конфлікт навколо каналу "НТН".

За словами Шуфрича, ситуація з "НТН" "всіх нас має насторожити". Як відомо, зараз у Вищому господарському суді перебуває справа, яка може визнати незаконним мовлення "НТН" у регіонах.

"Це перший крок відносно каналу, який не підкоряється державній інформаційній політиці", - заявив Шуфрич. "Переконаності в тому, що ця історія позитивно закінчиться, у мене немає".

Шуфрич також сказав, що глава СБУ Турчинов має перевірити інформацію про те, що секретар Радбезу Порошенко дзвонить і тисне на суди для ухвалення потрібних рішень.

За словами Шуфрича, зараз "ми свідки не початку, а продовження політичних репресій".

На питання, чому він не захищав свободу слова при Кучмі і Медведчуку, Шуфрич сказав (дослівно): "Ніхто не скаже, що Шуфрич спонукав дії, які були б хоча б натяком на свободу слова".

У свою чергу Тарас Чорновіл сказав, що кучмізм в Україна може з'явитися "з дуже розлогим обличям і він включатиме багато персоналій".

"Я не був прихильником оранжевої революції, але маю багато знайомих, які її підтримували, боролися, але отримують у відповідь тупий кучмізм", - додав він.

Чорновіл також сказав, що "за даними останніх днів, проглядаються рудименти телефонного права".

"За недоказаною інформацією, Микола Томенко – людина, яка заявила, що буде адвокатом "НТН" – надіслав до суду проект рішення, яке призведе до позбавлення "НТН" частот", - додав Чорновіл.

Присутній на прес-конференції депутат Володимир Сівкович заявив, що ця сутуація спровокована секретарем Радбезу Петром Порошенком. "Рада нацбезпеки в особі Порошенка дала вказівку прокуратурі, яка втрутилася у судову справу", - сказав Сівкович.

У свою чергу депутат з фракції БЮТ Андрій Шкіль заперечив, що проти "НТН" "розв'язана кампанія".

"Є тенденції, що ситуація розв'яжеться, бо ми маємо демократичне суспільство", - додав Шкіль.

Тим часом депутат від СПУ Іван Бокий сказав, що поки не слід звинувачувати Ющенка у тиску на "НТН", але вони проти закриття телеканалу.

Бокий також сказав, що "події навколо НТН нагадують події навколо "Сільських вістей".

"Ми знаємо, як це було. Знаємо, під ким (при Кучмі) були всі господарські суди", сказав Бокий. Очевидно, він мав на увазі Медведчука, бо звернувся до Шуфрича: "Я не буду Нестора Івановича хвилювати згадуванням відомого прізвища...".

Загалом, за словам Бокого, йому це нагадує вірш із журналу "Юність":

"Прекрасная картина: коза дерет мартына,
А вот наоборот – мартын козу дерет".

Під час прес-конференції журналісти також намагалися з'ясувати, хто є власником каналу "НТН". Гендиректор Олександр Ільяшенко сказав, що засновником компанії є "Товариство "Східінвестпром" з міста Донецьк.

Коли ж його попросили назвати хоча б одне прізвище, він зміг сказати, що директором "Східінвестпром" є Леонід Брєдіхін.

Ільяшенко так і не визнав, що до каналу має відношення екс-радник Януковича Едуард Прутник. Замість нього це зробив Сівкович, який сказав, що Прутнік є "представником власників" каналу.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування