Янукович на базарі агітував за Колесникова. Він жалітиметься ОБСЄ

Неділя, 10 квітня 2005, 12:05
Віктор Янукович заявляє, що якщо влада не почне діалог з опозицією з приводу арешту голови Донецької облради Бориса Колесникова, він піде на крайні міри - аж до блокування транспорту й організації всеукраїнського страйкового комітету.

"Якщо влада не розпочне з нами діалог, якщо влада буде продовжувати репресії проти наших однодумців, переслідувати, ми підемо на крайні міри - ми будемо блокувати транспорт, організовувати страйковий комітет і будемо порушувати це питання на найвищому рівні", - сказав він у Донецьку в неділю під чам відвідування ринку "Травневий".

Янукович, також заявив, що Партія регіонів буде звертатися до ОБСЄ і Хав'єра Солани в зв'язку з порушеннями прав людини .

"Наступного тижня ми будемо звертатися до тієї групи високого рівня, що гарантувала демократію на Україні. Це і Хав'єр Солана і представники ОБСЄ і т.д.", - сказав Янукович, слова якого наводить Остров.

За словами Януковича, опозиція буде "вимагати, щоб в Україну приїхали міжнародні спостерігачі не тільки з Європи, але і країн СНД". Екс-прем'єр заявив, що партія "уже звернулася до міжнародних правозахисних організацій". Але, поки, не одержала відповідей.

Янукович також сказав, що буде відстоювати свободу Колесникова всіма політичними засобами. За його словами, починаючи з наступного тижня, у Києві будуть проводитися акції протесту з приводу порушень прав людини.

"Ви знаєте, що фактично без підстав затримано главу Донецької облради, але і рівень життя зараз падає, падає рівень виробництва, ростуть ціни, ростуть ціни на паливо, практично на все", - сказав Янукович.

8 квітня Печерський районний суд Києва задовольнив подання Генпрокуратури про утримання під вартою Колесникова, затриманого 6 квітня.

Він був викликаний у Генпрокуратуру як свідок у справі про насильницьку зміну конституційного ладу в Україні. Після цього Колесникова затримали працівники головного управоіння по боротьбі з організованою злочинністю МВС України по підозрі у вимаганні.

У Маріїнському парку в Києві в суботу пізно ввечері з'явилися намети прибулих у столицю жителів міста Донецька і Донецької області , що протестують проти арешту Колесникова.

Як повідомляє 5-й канал, у парку напроти Кабінету Міністрів розбито уже вісім наметів, у яких живе близько 50 чоловік. Мешканці наметового містечка, за їхніми словами, незабаром очікують підкріплення з Донецька, Луганська й інших міст регіону.

У суботу в Києві відбувся мітинг на підтримку арештованого голови Донецької облради, який провели прибулі в столицю жителі Донецька і Донецької області.

Читайте також

За Колесникова в Києві ставлять намети

Соратників Колесникова затримали раніше. На ньому заощаджували бензин

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування