Луценко хоче бачити Бакая, Кушнарьова і губернатора, який подарував Кучмі лева

Понеділок, 11 квітня 2005, 10:45
Міністерство внутрішніх справ України запрошує 11-15 квітня з'явитися у відповідні відділення міліції для дачі пояснень низку керівників органів влади і місцевого самоврядування.

Як повідомляє в неділю Департамент у зв'язках з громадськістю МВС, "останнім часом на адресу МВС України звучать обвинувачення в проведенні посилених заходів по боротьбі із злочинністю лише в конкретних регіонах".

МВС пропонує дати пояснення, зокрема, голові Дніпропетровської облради Миколі Швецю за фактом будівництва і відчуження туристичного комплексу "Таврія" в Криму, колишньому керівникові Державного управління справами Ігорю Бакаю стосовно перерахування коштів на рахунок фонду реконструкції і розвитку Міжнародного молодіжного центру "Артек".

Стосовно діяльності цього фонду дати пояснення запрошується народний депутат Олександр Грановський.

Президента ФК "Динамо" (Київ) Ігоря Суркіса запрошують дати пояснення з приводу перерахування 6 млн. грн. до фонду "Україна" (створений Леонідом Кучмою); мера Феодосії Володимира Шайдерова і директора нафтобази Феодосії Олександра Бартенева по факту відчуження 9 га землі, що належить нафтобазі, на користь комерційних структур.

Нардепа Миколу Дзоня запрошують для дачі пояснень по діяльності добродійного фонду "Благовіст"; колишнього главу Хмельницької обладміністрації Віктора Коцеміра (входив до президії Партії регіонів, ходили чутки, він подарував екс-президенту Кучмі 4-кілограмового золотого лева на ювілей) - за фактом приватизації земельної ділянки;

Колишнього голову Харківської обладміністрації Євгена Кушнарьова запрошують для дачі пояснень в Київському районному суді Харкова у зв'язку зі складеним адміністративним протоколом відповідно до Закону України "Про боротьбу з корупцією".

Також в МВС запрошуються колишній заступник керівника Митного комітету Тарас Козак, колишній начальник УМВС в Львівській області Олег Сало, секретар Ялтинської міськради Олександр Чабанов.

"Більшості вказаних осіб МВС вже неодноразово направляло запрошення для дачі пояснень, які були ними проігноровані. Тому МВС ще раз повторює запрошення за допомогою засобів масової інформації", - мовиться в повідомленні Департаменту.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

СУРКІС ВИКЛИКАНИЙ НА ДОПИТ ДО ЛУЦЕНКА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...